Cannes Filmfestival
Læsetid: 4 min.

De politisk og socialt engagerede film vinder i Cannes i år

Dardenne-brødrene, Ali Abbasi, Ruben Östlund og Hirokazu Kore-eda er alle i Cannes med socialt engagerede, medmenneskelige, vrede film. Og alle kunne godt vinde et eller andet, måske endda Guldpalmen, når filmfestivalens priser uddeles lørdag aften
Billede fra filmen 'Holy Spider'.

Billede fra filmen 'Holy Spider'.

Festival de Cannes

Kultur
28. maj 2022

Det er bestemt sket i løbet af de seneste 24 år, at jeg i en artikel har forudset, hvem der vinder Den Gyldne Palme på filmfestivalen i Cannes. For selv om det er notorisk svært at forudsige, hvem eller hvad den ni personer store jury, der skifter år for år, beslutter sig at sætte pris på – det er ofte nogle helt andre end kritikerne – er der som oftest en film og præstation eller to, som har en form for favoritværdighed.

Det synes ikke helt at være tilfældet i år – med det forbehold, at der i skrivende stund mangler at blive vist to konkurrencefilm, begge af kvindelige instruktører.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her