Medieforlig
Læsetid: 5 min.

Regeringens smalle medieaftale er et forskningsprojekt med lappeløsninger

Det nye, smalle medieforlig, der landede lørdag, er bygget på manglende indsigt, sønderrevet af værdipolitik og fyldt med lappeløsninger. Det positive er, at et forskningsprojekt, som forliget også er, kan føre til øget indsigt. Erfaringerne viser dog, at det altid er et politisk flertal, der beslutter, hvordan ny viden skal bruges, skriver mediekommentator Lasse Jensen
Det nye medieforlig er endnu et i rækken af de smalle. Sønderrevet af værdipolitik på begge sider og med utallige lappeløsninger bygget på en manglende indsigt, skriver Lasse Jensen.

Det nye medieforlig er endnu et i rækken af de smalle. Sønderrevet af værdipolitik på begge sider og med utallige lappeløsninger bygget på en manglende indsigt, skriver Lasse Jensen.

Emil Helms/Ritzau Scanpix

Kultur
23. maj 2022

Kulturminister Ane Halsboe Jørgensen (S) og det smalle flertal bag medieforliget kalder aftalen for en »styrkelse af den demokratiske samtale«, men det ligner mere et forskningsprojekt. Det vrimler med igangsættelse af undersøgelser og oprettelsen af udvalg. Det nye udvalg, der skal fundere over den fremtidige indretning af mediestøtten, dokumenterer, at den nuværende mediestøtte ikke længere harmonerer med en medieverden, der har forandret sig radikalt de sidste 15-20 år. Det har politikerne vidst i årevis uden at gøre noget ved det.

Medieaftalens 15 tætskrevne sider indeholder ni beslutninger (se boks), der viser, hvor megen viden ikke mindst mediepolitikerne og Kulturministeriets hastigt skiftende embedsmænd mangler. Det er i sig selv fornuftigt at søge mere viden, men det afslører det tynde faktuelle grundlag, som de sidste mange års mediestøttepolitik er baseret på.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Det er sgu for meget, Lasse. At du kan læse det nye medieforlig og dets beslutninger som udtryk for mangel på indsigt, fatter jeg ikke. Har vi læst den samme tekst? Forliget er omfattende og kompleks, på en række nødvendige områder moderniserer det statens rammer og bevillinger til medierne. På andre områder sætter det nye initiativer i gang - også relevante undersøgelser.
Lars Kabel, DMJX

Marianne Stockmarr og Jørgen Kuhlmann anbefalede denne kommentar
Steen Voigt

LJ: Det er så negativt, negativt, negativt og lidt positivt. Hvad skulle man i dine øjne have gjort?