Kulturminister Ane Halsboe Jørgensen (S) og det smalle flertal bag medieforliget kalder aftalen for en »styrkelse af den demokratiske samtale«, men det ligner mere et forskningsprojekt. Det vrimler med igangsættelse af undersøgelser og oprettelsen af udvalg. Det nye udvalg, der skal fundere over den fremtidige indretning af mediestøtten, dokumenterer, at den nuværende mediestøtte ikke længere harmonerer med en medieverden, der har forandret sig radikalt de sidste 15-20 år. Det har politikerne vidst i årevis uden at gøre noget ved det.
Medieaftalens 15 tætskrevne sider indeholder ni beslutninger (se boks), der viser, hvor megen viden ikke mindst mediepolitikerne og Kulturministeriets hastigt skiftende embedsmænd mangler. Det er i sig selv fornuftigt at søge mere viden, men det afslører det tynde faktuelle grundlag, som de sidste mange års mediestøttepolitik er baseret på.
Det er sgu for meget, Lasse. At du kan læse det nye medieforlig og dets beslutninger som udtryk for mangel på indsigt, fatter jeg ikke. Har vi læst den samme tekst? Forliget er omfattende og kompleks, på en række nødvendige områder moderniserer det statens rammer og bevillinger til medierne. På andre områder sætter det nye initiativer i gang - også relevante undersøgelser.
Lars Kabel, DMJX
LJ: Det er så negativt, negativt, negativt og lidt positivt. Hvad skulle man i dine øjne have gjort?