Interview
Læsetid: 16 min.

Torrey Peters: »Ved at putte transpersoner ind i konventionelle genrer, kan jeg afspejle en tradition og sige noget nyt«

Torrey Peters har dedikeret sin debutroman om transpersoner i New York til fraskilte ciskvinder. De skal, som hun selv, begynde forfra i livet; fralægge sig velkendte forestillinger om køn og kernefamilie og genopfinde tilværelsen på ny

Torrey Peters’ roman ’Detransition, Baby’ er blandt de første bøger skrevet af en transkvinde, der er udkommet på et af de mainstream amerikanske forlag og har været genstand for stor, international opmærksomhed.

Vincent Tullo

Kultur
27. maj 2022

Hvad afslører det om genkendelige dramaer og dilemmaer, der kredser om parforhold, familie og kærlighed, når de bliver brugt i en fortælling med transpersoner?

Det spørgsmål stiller den amerikanske forfatter Torrey Peters med sin bestsellerroman Detransition, Baby, der udkom på dansk i april.

Detransition, Baby er blandt de første bøger skrevet af en transkvinde, der er udkommet på et af de mainstream amerikanske forlag og har været genstand for stor, international opmærksomhed. Her stiller Peters kønskonventionerne til skue der, hvor de ofte bliver tager allermest for givet – nemlig i kernefamilien.

I Detransition, Baby møder vi karakterne Katrina, Ames og Reese, der skal finde sig selv og hinanden i kølvandet på en uventet graviditet. I romanens første kapitel er ciskvinden Katrina blevet gravid, og hendes partner, Ames, kæmper med at finde en passende grimasse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her