Ugen på kulturgangen
Læsetid: 5 min.

En uge rig på anklager – og et enkelt håbefuldt udspring

Kulturområdet har været rigt på anklager den seneste uge: Coldplay beskyldes for greenwashing, regeringen for at ødelægge det gode faglige miljø for dansestuderende og Sara Omar for at udtale sig injurierende om Manyar Parwani, der ville lave en film om hende
Coldplay har annonceret, at de på deres ottende turné vil nedsætte deres CO2-aftryk så meget som muligt.

Coldplay har annonceret, at de på deres ottende turné vil nedsætte deres CO2-aftryk så meget som muligt.

Atlantic Records

Kultur
20. maj 2022

Hver uge samler Informations kulturredaktion et potpourri af kulturelle begivenheder og særligheder, som har optaget den.

Protestdans mod udflytning

I mandags kunne man på Christiansborg Slotsplads se en stor gruppe danse. Det var dog ikke af glæde, men i protest. Danseuddannelsen på scenekunstskolen i København skal som en del af regeringens udflytningsaftale flyttes til Holstebro, og det falder ikke i god jord hos de studerende og branchefolk. De var mødt op for at demonstrere og gøre politikere opmærksomme på, hvad de mener vil være en ødelæggende nedlukning af deres uddannelse.

Deres argumenter mod udflytningen er, at dansemiljøet er så småt, at de studerende har brug for at være tæt på det kunstneriske miljø i København og kunne samarbejde med de andre kunstneriske uddannelser, som er samlet på Holmen. Derudover vil de studerende gerne være tæt på branchen og dens arbejdsgivere, som der er flest af i København.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her