Ugens anbefalinger
Læsetid: 4 min.

Ugens anbefalinger: Balletfilm, influencerdokumentar og podcast om grønlandske spiraler

I denne uge forarges vi lidt over den nye influencerøkonomi, meget over, at danske myndigheder i 1960’erne og 1970’erne som standard indførte fremmedlegemer i grønlandske kvinders kroppe, men slet ikke over, at japanere sender deres småbørn ud på ærinder
Pernille Lotus og influenceren Lakserytteren i DR’s nye dokumentarsatsning Stories for millioner.

Pernille Lotus og influenceren Lakserytteren i DR’s nye dokumentarsatsning Stories for millioner.

Johan Dammert/DR

Kultur
27. maj 2022

Reklamebranchen har fået ansigtsfilter og hashtags

DOKUMENTARSERIE. Find alle tre afsnit af ’Stories for millioner’ på dr.dk

Forargelse ville være en stensikker reaktion på DR’s nye dokumentarsatsning Stories for millioner. Den handler om tre iværksættere, der arbejder inden for den nye, sociale medier-baserede reklamebranche, såkaldt influencer marketing. Og de tre kvinder, der har skabt millionvirksomheder, er tro væbnere for en kapitalisme, der forklæder sig som nærvær og venskabelighed, men egentlig bare vil have dine penge. I introsekvensen presser de bogstaveligt talt citroner og vender den side af muffins med lyserød glasur, der er blevet spist af, væk fra kameraet.

Men måske fordi det ville være så oplagt at sige, at reklamebranchen er the bad guy, er jeg slet ikke oprørt, snarere nysgerrig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her