Ugens anbefalinger
Læsetid: 5 min.

Ugens anbefalinger: Lad dig overrumple af Kitt Johnson og find ud af, hvordan ’The Godfather’ blev til

Kulturredaktionen anbefaler, at du lader dig overrumple af Kitt Johnson, der pludselig danser i byen, af historien om opførelsen af Leningrad-symfonien under Anden Verdenskrig og af historien om, hvordan ’The Godfather’ blev til
Kitt Johnsons overraskende byvandringsdans ’Mellemrum’ begyndte i en p-kælder i København i 2008. I denne weekend foregår ’Mellemrum’ hemmelige steder rundt om i byen i Roskilde.

Kitt Johnsons overraskende byvandringsdans ’Mellemrum’ begyndte i en p-kælder i København i 2008. I denne weekend foregår ’Mellemrum’ hemmelige steder rundt om i byen i Roskilde.

Per Morten Abrahamsen

Kultur
6. maj 2022

Der findes så mange spændende kulturoplevelser derude. Hver uge anbefaler Informations kulturskribenter noget af det, som de synes, flere burde kende til.

Ansigterne i krukker og kander vil overleve mig

KUNST. Udstillingen ’En slags orden’ af Peder Rasmussen kan ses på Galleri Pagter i Kolding

På en smal gade i Kolding har Galleri Pagter skabt blikfang i facadevinduet. Keramiske krukker i skæve geometriske former med lokkende jordfarver og nørklede mønstre overbeviser mig om at træde indenfor. Her vises udstillingen En slags orden af Peder Rasmussen, og jeg får hurtigt øje på to grove og mørkebrune lerkander, som ved nærmere eftersyn har skinnende orange og grøn glasur flydende ud over kanterne. Og leret er også givet liv, ligefrem antropomorficeret. På hver af kanderne toner et ansigt med rynkede bryn og alvorlige øjne frem. Det er, som om de skulende kandemænd godt ved, at de i deres lerform vil overleve mig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her