Interview
Læsetid: 13 min.

Britiske Geoff Dyer skriver kun bøger, ingen andre kan skrive

’Jeg skriver, fordi jeg er nysgerrig, og jeg fortsætter, indtil den nysgerrighed er stillet,’ siger Geoff Dyer, der har brudt litterære grænser i flere årtier og er aktuel med ’The Last Days of Roger Federer’

»Jeg ved sjældent, hvad min bog kommer til at handle om, eller hvilken type bog det ender med at være, og jeg kan ikke finde ud af at lave en synopse, « siger Geoff Dyers.

Geraint Lewis

Kultur
24. juni 2022

Geoff Dyer er svær at få greb om. Samme dag, vi mødes på kunstmuseet Louisiana i Humlebæk, udkommer The Last Days of Roger Federer i hans hjemland, England, og essaysamlingen – »en mesterlig, smuk og modstræbende bevægende bog« ifølge Los Angeles Times – er en passende indgang til Dyers prisbelønnede forfatterskab. Det medgiver han selv, da vi har sat os i formiddagssolen på terrassen med hver en kop kaffe.

»Det er ikke en bog om tennis, hvilket har været vigtigt for mig, at forsiden klart signalerer,« siger Dyer med reference til undertitlen, And other endings – og andre slutninger. »Jeg har altid nydt at se Roger spille tennis, og jeg kan godt lide, når den mest æstetiske og smukke måde at konkurrere på, også er den mest effektive. Men som andre tennisfans er jeg blevet endnu mere betaget af Roger mod slutningen af hans karriere. Her er han blevet et mønstereksempel på det, vi kalder den smukke taber.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her