Interview
Læsetid: 6 min.

I sine film skildrer Sean Baker de mennesker, han selv savner at se på det store lærred

Sean Bakers nye film, ’Red Rocket’, handler om splittelse, ikke mindst den store splittelse, der præger USA lige nu. Information har talt med den socialt engagerede, amerikanske filmskaber, der er inspireret af Roy Andersson og Ken Loach
Sean Baker, siddende i midten, under optagelserne til ’Red Rocket’. Det er hovedrolleindehaver Simon Rex, der sidder helt til højre.

Sean Baker, siddende i midten, under optagelserne til ’Red Rocket’. Det er hovedrolleindehaver Simon Rex, der sidder helt til højre.

Drew Daniels/UIP

Kultur
2. juni 2022

»Han er en tragisk figur,« siger Sean Baker om pornostjernen Mikey Saber (Simon Rex), hovedpersonen i den amerikanske instruktørs nye film, Red Rocket.

»Han ser helt sikkert sig selv som et offer, men det er rent og skært selvbedrag. Man forstår, at der er et traume i hans fortid. Han har ikke noget med sin familie at gøre. Han taler om, at hans mor er på plejehjem, men han ser hende aldrig, og publikum ved rent faktisk ikke, om det passer. Det er ikke noget, vi forsøger at forklare, så publikum kan selv tænke over det. Han er helt blind for, hvordan hans måde at være på påvirker andre mennesker.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her