Interview
Læsetid: 8 min.

Forensic Architecture er både en aktivistgruppe, et efterforskningsbureau og en darling på samtidskunstscenen

De arbejdsmetoder, man råder over som arkitekt, er ekstremt velegnede til at efterforske staters og virksomheders forbrydelser mod civile. Den erfaring er udgangspunktet for agenturet Forensic Architecture, der gør netop det. Information har mødt stifteren, Eyal Weizman, og hans kollega Christina Varvia i forbindelse med en aktuel Louisiana-udstilling og bogudgivelse
Arkitekt Eyal Weizman og hans kollega Christina Varvia er aktuelle med udstillingen Forensic Architecture: Witnesses på Louisiana.

Arkitekt Eyal Weizman og hans kollega Christina Varvia er aktuelle med udstillingen Forensic Architecture: Witnesses på Louisiana.

Magnus Hove Johansson

Kultur
15. juni 2022

Da arkitekten Eyal Weizman i 90’erne tog sin uddannelse på The Architectural Association i London, tegnede han knap nok en eneste bygning. I stedet skrev han bøger og filmmanuskripter, og han lavede fiktionsfilm, dokumentarfilm og fotografiske installationer.

Eyal Weizman havde villet være arkitekt, siden han voksede op i den israelske havneby Haifa. Design interesserede ham, men derudover kunne han se, hvordan den politiske forskelsbehandling på den jødiske befolkning, han selv tilhørte, og det palæstinensiske mindretal, der stadig findes i byen, kom til udtryk i dens arkitektur. Han kunne se det i måden, kvartererne var organiseret på, og i grænseområderne mellem de palæstinensiske og de israelske områder. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her