Kommentar
Læsetid: 4 min.

Forskere om kritik af undersøgelse om kønsbias: Et skridt på vej mod fairness

Fakta er formentlig det bedste udgangspunkt for at skabe forandring. Aarhus-forskerne svarer på kritikken af undersøgelsen om kønsskævhed i dansk litteraturkritik
Informations artikel om kønsskævhed i litteraturkritikken har givet anledning til megen videre debat. Både reaktioner der med et lettelsens suk gav udtryk for, at vi nu havde tal for det, som man jo godt vidste var tilfældet, og en række kritiske kommentarer, der har sået tvivl om grundlaget for undersøgelsen.

Informations artikel om kønsskævhed i litteraturkritikken har givet anledning til megen videre debat. Både reaktioner der med et lettelsens suk gav udtryk for, at vi nu havde tal for det, som man jo godt vidste var tilfældet, og en række kritiske kommentarer, der har sået tvivl om grundlaget for undersøgelsen.

Per Magnus Persson

Kultur
24. juni 2022

Information skrev i maj 2022 som det første medie om vores undersøgelse af kønsbias i danske boganmeldelser. Vores studie af 24.000 avisanmeldelser viste, at mænd oftere er anmeldere, og at mandlige forfattere oftere bliver anmeldt end kvindelige, i begge tilfælde i forhold tæt på 2 til 1. Vi fandt også, at der er en statistisk signifikant forskel på vurderingen af bøger skrevet af mænd og kvinder, uanset om det er mænd eller kvinder, der anmelder.

Informations artikel har givet anledning til megen videre debat, både reaktioner der med et lettelsens suk gav udtryk for, at vi nu havde tal for det, som man jo godt vidste var tilfældet, og en række kritiske kommentarer, der har sået tvivl om grundlaget for undersøgelsen eller ved, om effekten og sandsynligheden af den kønsbias, der er påvist, også er så betydende.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her