FILMBRANCHEN
Læsetid: 2 min.

Jørgen Ramskov: »Vi kan sagtens sætte os til forhandlingsbordet«

Af de lækkede e-mails får man det klare indtryk, at Producentforeningen og Create Denmark er for uenige til at kunne forhandle en ny rettighedsaftale hjem. Det mener Rasmus Kloster Bro og Jørgen Ramskov dog godt, at de kan
»Det kan godt være, vi ikke er enige om, at aftalen er død. Men vi er i hvert fald enige om, at vi ikke skal forhandle en ny aftale i Information eller andre medier,« siger direktør for Producentforeningen, Jørgen Ramskov. 

»Det kan godt være, vi ikke er enige om, at aftalen er død. Men vi er i hvert fald enige om, at vi ikke skal forhandle en ny aftale i Information eller andre medier,« siger direktør for Producentforeningen, Jørgen Ramskov. 

Arthur J. Cammelbeeck/Ritzau Scanpix

Kultur
9. juni 2022

– Er producentforeningen og Create Denmark ikke for uenige til, at I overhovedet kan sætte jer til forhandlingsbordet og lave en ny aftale?

Rasmus Kloster Bro: »Når jeg læser mailen, ser jeg ikke, at Jørgen Ramskov er faktuelt uenig. Han perspektiverer og uddyber sagerne anderledes, end jeg gør. Men jeg tror grundlæggende, at vi i Create og producenterne er enige i, at vi skal have ordnede forhold og fair rettigheder.«

– Hvorfor har I ikke involveret streamingtjenesterne i forhandlingerne om rettighedsaftalen?

Rasmus Kloster Bro: »Den aftale betragter jeg som en aftale mellem arbejdsmarkedets parter. Vi har fra kunstnernes side lavet et samarbejde med producenterne om, at de distribuerer vores rettigheder ud til for eksempel streamingtjenester eller biografdistributører. I de forhandlinger om, hvad vilkårene mellem os er, kan man ikke tage en tredje part som streamingtjenesterne med ind. Dog vil jeg sige, at vi har kommunikeret med alle parter undervejs i aftaleprocessen.«

– Kan I samarbejde med Producentforeningen, der har kaldt den aftale, I har indgået, for stendød?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her