Portræt
Læsetid: 9 min.

Kevin Spacey kan på én gang være tilforladelig og uskyldig og farlig og foruroligende

Den amerikanske skuespiller Kevin Spacey står i Storbritannien anklaget for fire tilfælde af seksuelle overgreb. Skulle han blive dømt, vil det få stor reel og symbolsk betydning for #MeToo-bevægelsen. Information tegner her et portræt af en blændende dygtig skuespiller, hvis filmroller er præget af det foruroligende og uudgrundelige
Den skandaleramte skuespiller Kevin Spacey ankommer den 16. juni til retten i Westminster, Storbritannien, for at høre anklageskriftet mod sig. 

Den skandaleramte skuespiller Kevin Spacey ankommer den 16. juni til retten i Westminster, Storbritannien, for at høre anklageskriftet mod sig. 

David Cliff/AP/Ritzau Scanpix

Kultur
30. juni 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Der er en dobbelthed over Kevin Spacey.

Han er på én gang tilforladelig og uskyldig og farlig og foruroligende – i hvert fald i de roller, han spiller. Det ene øjeblik er han almindelig og kedelig, og man kan spejle sig i ham, det næste forførende og spændende, og man vil gerne være ham. Det har med hans øje, mimik og kropssprog at gøre, og det er noget, den amerikanske skuespiller er endog meget god til at udnytte – at man ikke altid ved, hvor man har ham, og at man er nysgerrig efter at finde ud af mere om ham eller de karakterer, han spiller.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

erik pedersen

En sublim skuespiller.
Tak for fængende portræt

Mvh Hanne Pedersen

David Zennaro, Carsten Bjerre og Christian de Thurah anbefalede denne kommentar