Tour de France
Læsetid: 5 min.

Mads Pedersen har en plan om at cykle først over Storebælt

Årets store Tour de France-duel står mellem to slovenere, men alle regner med, at også danskerne kan begå sig stærkt på både Vestsjællands landeveje og i de høje bjerge
Den 26-årige verdensmester fra Tølløse – Mads Pedersen – har selv sagt, at han kan køre anden etape af året tour-rute med bind for øjnene. Og selv om Tour de France ikke kan vindes på Høve Stræde eller Storebæltsbroen, så kan meget tabes for klassementsrytterne, hvis vinden er lunefuld, og stemningen i feltet bliver for hektisk.

Den 26-årige verdensmester fra Tølløse – Mads Pedersen – har selv sagt, at han kan køre anden etape af året tour-rute med bind for øjnene. Og selv om Tour de France ikke kan vindes på Høve Stræde eller Storebæltsbroen, så kan meget tabes for klassementsrytterne, hvis vinden er lunefuld, og stemningen i feltet bliver for hektisk.

Ernst van Norde

Kultur
1. juli 2022

For en måneds tid siden havde Mads Pedersen fået nok. Anden etape af årets Tour de France-rute – fra Roskilde til Nyborg – kringler sig gennem Nordvestsjælland, hvor verdensmesteren fra Tølløse har trillet rundt siden drengeårene og fra sit hjem i Holbæk stadig træner. Den 26-årige rytter kan, som han selv har sagt det, køre Tour-ruten med bind for øjnene, og den slags vil enhver cykelsportsfan naturligvis gerne se.

Mængden af henvendelser fra både franske cykelblade, belgisk tv, norske aviser og selvfølgelig danske journalister – der alle ville fange rytteren på hans egne veje – blev til slut for meget. Mads Pedersen endte med at slukke mobilen og lægge sit træningsskema ud på de sociale medier med angivelse af, hvornår han ville være hvor. På den måde kunne fotograferne stille sig klar, hvis de ville have et billede, når han kørte intervaller ved Lammefjorden eller susede op over Veddinge Bakker, mens han selv uforstyrret kunne følge sin plan for Tour de France.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Ruben Christiansen

Med de penge kommunerne har postet i TDF, kunne de i stedet have fået f. eks. et SOSU årsværk i minuttet Touren er i Danmark, men det er jo et spørgsmål om prioriteringer.