BOGNYT
Læsetid: 4 min.

Ny metode lover hurtigere, bedre og mere fokuseret læsning. Eh, hvad betyder det egentlig?

Schweizisk app lover effektiviseret læsning, meeeen måske er der huller i metoden. I Kenya er piratkopiering af bøger stort. Og så har Adda Djørup fået fanmail fra Fanden. Det er denne uges Bognyt
Opfinderen af den nye læsemetode Bionic reading har altid følt sig meget motiveret af at lytte til Pink Floyds »Learning to Fly« og samtidig betragte et sort-hvidt foto fra 1894 af Otto Lillienthal, der står på en bjergtop med kæmpemæssige påspændte vinger af træ og lærred.

Opfinderen af den nye læsemetode Bionic reading har altid følt sig meget motiveret af at lytte til Pink Floyds »Learning to Fly« og samtidig betragte et sort-hvidt foto fra 1894 af Otto Lillienthal, der står på en bjergtop med kæmpemæssige påspændte vinger af træ og lærred.

Wikimedia Commons

Kultur
10. juni 2022

Hver uge bringer forfatter Adda Djørup dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

POKKERS PIRATER

KENYA

Også i Kenya er piratkopiering stort, især inden for bøger brugt i undervisning. Også i Kenya er det et kæmpestort problem. Ikke bare forsvinder en væsentlig indtægt for mange af samfundets kultur- og vidensbærende offentlige institutioner, private virksomheder og intellektuelle og kunstneriske selvstændige og dermed også, naturligvis, megen viden og kulturformidling fra samfundet som sådan; de piratkopierede bøger er også ofte fejlbehæftede: Noget er gået digitalt galt i kopieringen, uddaterede versioner udgives i omslaget af opdaterede versioner osv.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Lillian Larsen

Hvad er en p-ugle?