Radio Information
Læsetid: 1 min.

Podcast: Finlands NATO-medlemskab og den sjoveste danske tv-serie i årevis

I denne uges Radio Information skal vi med journalist Mikkel Vuorela til Finland, hvor beslutningen om at søge optag i NATO ryster selvforståelsen. Og så skal vi høre om den vildt gode nye danske tv-serie ’Skruk’, mens Lykkeberg har en optur over, at vi skal spare på energien
I denne uges Radio Information skal vi med journalist Mikkel Vuorela til Finland, hvor beslutningen om at søge optag i NATO ryster selvforståelsen. Og så skal vi høre om den vildt gode nye danske tv-serie ’Skruk’, mens Lykkeberg har en optur over, at vi skal spare på energien

Lars Aarø/Ritzau Scanpix/Martin Munch/ Netflix/ Patrick Junker & Jonathan Terlinden

Kultur
11. juni 2022

»Grandonkel Usko er afgået ved døden sammen med årtiers globale sikkerhedsorden.« Sådan skrev jorunalist Mikkel Vuorela i en feature i Moderne Tider i sidste uge. Han besøgte sit andet hjemland for at deltage i bisættelsen af sin farmors lillebror og tog i den forbindelse på jagt efter svar på, hvad landets beslutning om at søge om medlemskab ind i den mægtige militæralliance NATO betyder for finnernes syn på sig selv og på forholdet til den store nabo Rusland. 

Vores tv-anmelder Lone Nikolajsen er også på besøg til en snak om den nye danske Netflix-serie Skruk, som hun kalder »den bedste danske komedieserie i årevis«. Den handler om den 37-årige fertilitetslæge Nana, der kommer til at insiminere sig selv med sin ekskærestets sæd stjålet fra en sædbank i en syvhestes brandert. Det kan jo ske for selv den bedste. »Persongalleriet stråler, og mange scener er så herlige, at man får lyst til at spole tilbage og se dem igen,« skriver Lone Nikolajsen.

Og så er Rune Lykkeberg her naturligvis. Til en optur over, at det efterhånden ser ud til, at også erhvevslivet er vågnet op til, at vi ikke bare skal udvikle nye energiformer, men at vi skal starte med at spare på den, vi allerede bruger. Og når jeg nu har ham, så spørger jeg, hvorfor Dagbladet Information har fået nyt avishoved. Hvad var der i vejen med det gamle?

Podcast

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her