Genbrug
Læsetid: 7 min.

Slut med skraldebjerge af festivaltelte. Nu går Roskilde Festival ind i kampen for cirkulær økonomi

Den orange festival går nu et skridt videre for at blive grøn: I år kan man leje campinggear for at bremse tendensen fra tidligere år, hvor engangstelte og pavilloner er blevet efterladt på pladsen. Vi har bedt en ekspert i cirkulær økonomi vurdere initiativet
Da Roskilde Festival senest blev afholdt i 2019, blev der produceret affald svarende til mere end ti procent af Roskilde bys årlige affaldsmængde.

Da Roskilde Festival senest blev afholdt i 2019, blev der produceret affald svarende til mere end ti procent af Roskilde bys årlige affaldsmængde.

Ida Marie Odgaard

Kultur
20. juni 2022

Da Roskilde Festival senest blev afholdt i 2019, blev der produceret affald svarende til mere end ti procent af Roskilde bys årlige affaldsmængde. Men når den 50. festival i næste uge afvikles, skal engangsforbrug og de store mængder skrald forhåbentlig være fortid.

Festivalen har med inspiration i cirkulær økonomi introduceret en ny lejeløsning, hvor festivalgængerne kan leje både campingudstyr som telt og luftmadras for så at aflevere det igen, når ugen er omme.

Hensigten er, at udstyret skal genbruges til næste år.

Og det er et »glimrende« initiativ, mener Arne Remmen, der er professor på det Tekniske Fakultet for IT og Design på Aalborg Universitet, og som har forsket i bæredygtighed og cirkulær økonomi i mere end 30 år.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

'– Auditeringerne er tidligere blevet kritiseret for at beskytte de forskellige brands og for ikke at beskytte arbejdernes sikkerhed. Hvor meget kan man stole på jeres producenter i forhold til arbejdstagerrettigheder? ' Spørgsmålet er naturligvis også om dyr og planter skades under produktionen. Eller på festivalpladsen. Kritisk journalistik i topklasse.

Alvin Jensen, erik pedersen, Ejvind Larsen og Anders Hüttel anbefalede denne kommentar