I ’Hemmelig sommer’ sneglede tiden sig af sted for børneskuespilleren Lars von Trier

I ’Hemmelig sommer’ keder en ung Lars von Trier sig bravt, indtil han møder en svensk pige, der også synes, at sommerferie uden planer og med fraværende forældre er lige så »döds tråkigt«. Det er fjernsyn for dig fra 1968 og et afbræk fra kedsomheden i dag
Filminstruktør Lars von Trier spillede som 11-årig en snusfornuftig og handlekraftig dreng i ’Hemmelig sommer’.

Filminstruktør Lars von Trier spillede som 11-årig en snusfornuftig og handlekraftig dreng i ’Hemmelig sommer’.

Asger Sessingø/Ritzau Scanpix

Kultur
30. juli 2022

Tiden flyver, når man har det skægt, men seks ugers sommerferie snegler sig afsted, når man keder sig. Det gør den i Hemmelig sommer, en tv-serie på fire afsnit fra 1968. Serien er et klassisk eksempel fra DR’s glade B&U-dage, tempoet er langsomt, og Thomas Winding kommenterer med sin ikoniske, dybe stemme.

I hovedrollerne ses 11-årige Lars Trier, det var før, han tilføjede ’von’, og den svenske pige Sara, som spilles af Maria Edström. Lars spiller Lars, en snusfornuftig og handlekraftig dreng, som må se sine klassekammerater rejse til spændende steder som Mallorca på charterrejse. Lars’ forældre vil arbejde hele sommeren for at tjene ekstra penge, så han er overladt til sig selv, og han keder sig gudsjammerligt.

Forældrene spilles af en ilter Jens Okking (som Lars von Trier senere castede som den bøvede Bulder i Riget) og en blid Elin Bing. Lars hører vennens far på vej til Mallorca sige, at det er bedre med en ferie, man kan mærke, end at sidde og lumre et halvt år i et sommerhus.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her