Interview
Læsetid: 6 min.

Klassisk musikfestival på Nørrebro vil gøre op med de hierarkier, der præger branchen

Pianisterne Gustav Piekut og Lea Han har skabt en festival for klassisk musik for og af unge: »Vi forventer ikke, at publikum er eksperter i klassisk musik. Det er ikke engang det, jeg lytter mest til selv« siger Lea Han
Selv om Gustav Piekut (billedet) og Lea Han forsøger at skabe en klassisk musikfestival i mere åbne og uformelle rammer, er det stadig vigtigt for dem, at niveauet er højt.

Selv om Gustav Piekut (billedet) og Lea Han forsøger at skabe en klassisk musikfestival i mere åbne og uformelle rammer, er det stadig vigtigt for dem, at niveauet er højt.

Julia Severinsen

Kultur
22. juli 2022

Jeg møder Lea Han og Gustav Piekut foran Det Kongelige Danske Musikkonservatorium på Frederiksberg en uge før deres klassiske musikfestival, Festival & Friends, løber af stablen for tredje gang i Koncertkirken på Blågårdsplads i København den 21. til 24. juli. De startede festivalen i 2020, så i år er første år, hvor festivalen slet ikke vil blive påvirket af coronarestriktioner. Siden er Lea Han, der i dag er 25 år, blevet færdiguddannet klassisk pianist ved Det Kongelige Musikkonservatorium. Her studerer Gustav Piekut, der er 27 år, på solistlinjen.

»Alt var lukket, da vi arrangerede den første festival, og alle de store festivaler havde aflyst for længst. Så da regeringen åbnede for, at man alligevel godt måtte være samlet i lidt mindre skala, blev det pludselig nemt at samle folk,« forklarer Gustav Piekut. »Det hele var totalt improviseret.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her