Interview
Læsetid: 13 min.

Musikselskabsdirektør: Det er ved at satse på rollemodellerne, vi kan gøre allermest

Som direktør for Danmarks største musikselskab har Casper Bengtson oplevet, at det i løbet af de seneste år er blevet umuligt at ignorere spørgsmål om repræsentation og ligestilling. »Det er noget, jeg er blevet opmærksom på, fordi nogen har gjort mig opmærksom på det. Og tak for det«

Den øgede interesse for kønsskævheder og repræsentation gælder også musikselskaberne, siger Casper Bengtson, som er direktør for det største af dem i Danmark, Universal Music. Med hans egne ord er ligestilling »overhovedet ikke« noget, han altid har været opmærksom på.

Magnus Hove Johansson

Kultur
27. juli 2022

Hvis man tænder for radioen for at høre musik og lader den køre et stykke tid, vil der tegne sig et mønster. Det samme mønster tegner sig, hvis man ser, hvad landets spillesteder og festivaler har på programmet: Musikken spilles oftest af mænd. Sådan har det set ud, lige så længe, som der har eksisteret en musikbranche i Danmark, og det kan selvfølgelig have mange årsager.

Diskussionen om, hvad disse årsager er, er ikke ny, men inden for de seneste år er interessen flammet op. Som i så mange andre afkroge af kulturlivet bliver status quo anfægtet af musikere og deres brancheorganisationer. Overvejelser om repræsentation, ligestilling og mangel på samme vinder indpas, og med jævne mellemrum rammer nye vidnesbyrd, rapporter og undersøgelser om den slags offentligheden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her