Kommentar
Læsetid: 2 min.

Arkens største udfordring handler ikke om kunst

Historien om det utroligt dårlige arbejdsmiljø på kunstmuseet Arken kan i bedste fald fungere som en advarsel til alle med personaleansvar i kreative fag om, at det ikke er nok at vide en masse om kunst – man har også et ansvar for de mennesker, der arbejder for en
Jo mere komplekst, travlt og ambitiøst arbejdslivet bliver, jo mere bliver der brug for en anerkendelse af, at ledelse er en faglighed – og at det at lytte ikke i sig selv gør det ud for en strategi, men bare er en basal kropsfunktion.

Jo mere komplekst, travlt og ambitiøst arbejdslivet bliver, jo mere bliver der brug for en anerkendelse af, at ledelse er en faglighed – og at det at lytte ikke i sig selv gør det ud for en strategi, men bare er en basal kropsfunktion.

Magnus Hove Johansson

Kultur
12. august 2022

I mandags havde Arkens nye direktør, Marie Nipper, sin første arbejdsdag, og blandt de opgaver, der venter hende, har den mest påtrængende ikke som sådan noget med kunst at gøre. Kunstmuseets største udfordring lige nu består helt åbenlyst i at gøre op med et skadeligt psykisk arbejdsmiljø, så det for stedets 105 ansatte er til at holde ud at være der.  

På tre måneder har Arbejdstilsynet givet kunstmuseet tre påbud om at forbedre det psykiske arbejdsmiljø, skriver Politiken. Første påbud handlede om arbejdsmiljøet i kunstafdelingen og kom i maj, lige inden Marie Nipper blev præsenteret som museets nye direktør. Hun afløser Christian Gether, der stod i spidsen for museet i 25 år, men som i februar valgte at trække sig efter længere tids uro.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jeppe Theodor Lindholm

Hvordan kan en arbejdsplads som Arken skabe så meget postyr? Og hvordan kan et arbejdsmiljø på et museum give ansatte både stress, angst, depressioner, PTSD og det der er være. Det er jo nærmest være end tidligere udsendte fra forsvaret til krigszoner.

erik steenstrup dyhr

Måske er det historien om mellemrummet. Det som ikke er der, men som alligevel er elefanten i rummet.

Steffen Gliese

Problemet er, at ledelse er kommet til at betyde for meget! Der er alt for meget respekt om begrebet, vi har fjernet os fra den gode, egalitære drift i offentlige institutioner, måske fordi de er gået fra at være kulturministerielle til selvejende, bestyrelsesdrevne? Så lad os komme væk fra det igen, så man kan tale til hinanden om uenighed udenom statusspørgsmålet.
Det gode gamle lærerråd må være modellen.