Interview
Læsetid: 11 min.

Coronatidens selvisolation gav Björk et kunstnerisk kick

Den islandske stjerne udgiver dette efterår sit tiende album, der afspejler et livsafsnit, hvor hendes yngste datter flyttede hjemmefra, og hendes mor døde, en søgen mod sine islandske rødder, en glæde ved hjemmelivet og en fascination af technogenren ’gabber’
Den islandske sangerinde udgiver senere på efteråret et nyt album, der på internettet allerede er blevet hypet som musik for »folk, der skaber en klubatmosfære hjemme i dagligstuen«

Den islandske sangerinde udgiver senere på efteråret et nyt album, der på internettet allerede er blevet hypet som musik for »folk, der skaber en klubatmosfære hjemme i dagligstuen«

Lydia Mutschmann

Kultur
2. september 2022

Hvis du en vinternat i 2021 tilfældigvis gik rundt i Reykjaviks midtby og pludselig hørte et vedholdende dunk-dunk-dunk-dunk fra en igangværende lockdownfest, så kan det meget vel have været Islands nok mest berømte borger, der havde presset sin ’juleboble’ af venner ind i sin stue til endnu en »skør DJ-aften, hvor 20 mennesker kunne være med, og jeg hver gang endte med at spille gabber«.

Den hårde hollandske 1990’er-techno-genre kan ifølge Björk levere det perfekte lydspor til pandemilivet.

»Vi har altid rytmeslag i vores kroppe. Vidste du det? Under nedlukningen var vi dovne. For det meste sad vi derhjemme og læste bøger. Når vi blev fulde eller festede, blev vi skrupkulrede. Og faldt i søvn før midnat.«

Skulle man sætte musik til coronatidens mentale tilstand, indså hun, at der»var brug for en smule gabber.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her