Farvel til (noget af) sexismen på sociale medier og sovjethyldest i de baltiske lande

Et sovjetmonument tages ned, en machoinfluencer ryger ud, og et turnerende teater kaster håndklædet i ringen. Det er nogle af de begivenheder, der er faldet kulturredaktionen i øjnene i denne uge
Den Reumert-nominerede forestilling ’TyveTyve’ er et af det turnerende teater Apropos’ produktioner.

Den Reumert-nominerede forestilling ’TyveTyve’ er et af det turnerende teater Apropos’ produktioner.

Bibi Chemnitz

Kultur
26. august 2022

Hver uge samler vi på Informations kulturredaktion et potpourri over kulturelle begivenheder og særligheder, som har optaget os.

Vi kalder det Ugen på kulturgangen.
 

Prop i teaterstøtten

Teater Apropos er et af de succesrige danske turnéteatre, der skaber forestillinger for børn og unge. Teatret har ikke selv nogen scene, men skaber forestillinger hos Teaterhuset Filuren i Aarhus og turnerer rundt til skoler for cirka 10.000 unge tilskuere om året, senest med den Reumert-nominerede TyveTyve. Men her efter 11 år har teaterlederne Marion Vick og Daniel Bevensee måttet indse, at teatrets drift ikke kan blive del af det nuværende støttesystem og få fast støtte. Så til sommer lukker de teatret.

Problemet er strukturelt. Flere turnéteatre er pressede. De kan ikke få del i de fastlåste rammebeløb for ’egnsteatre’ og ’små storbyteatre’. Derfor har turnéteatrene brug for deres egen driftsstøttepulje på Finansloven. Helst inden proppen i teaterstøttesystemet lukker flere teatre.

Anne Middelboe Christensen

 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her