Essay
Læsetid: 9 min.

Flymaskinen lovede os hele verden. Men nu er himlens frie metalfugl brudt i brand

Det har været en dårlig sommer for flyvemaskinens renommé – med SAS-strejke, bagagekaos og Hollywoodstjerner på ultrakorte ture i privatfly. Samtidig har vi læst bestsellere og set tv om flyrejser, der går grueligt galt. Noget er sket med den frie fugls maskine
Efter en forfærdelig sommer for flytrafikken er vores drømme blevet hjemløse.

Efter en forfærdelig sommer for flytrafikken er vores drømme blevet hjemløse.

Katrine Bælum

Kultur
19. august 2022

Det er jo vanvittigt, når man lige tænker over det. At et metalskrummel på 442 ton på få minutter kan starte motorerne, glide hen ad landingsbanen og lette. Op, op i den tynde luft, 9-10 kilometer over jordoverfladen med dig og mig og vores oppustelige badedyr i bagagerummet. Egentlig er det okay, at vi klapper af piloterne, når flyet lander.

Denne sommer har flytrafikken imidlertid været lige så vanvittig som opfindelsen selv. 

Først var der SAS-strejken, en arbejdskonflikt, der ramlede sammen med middelklasse-Danmarks coronaopsparede længsel efter klippeøer og drinks ved poolen. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Maya Drøschler

Episk, simpelthen.

Sjældent har myten om Ikaros været (anvendt) mere realistisk end i denne tekst til at beskrive det uforstandigt flyvende menneskes himmelflugt efter de samme fantasiløse ferieoplevelser år efter år efter år....

Flemming Sørensen, Ole Olesen og Lillian Larsen anbefalede denne kommentar