Interview
Læsetid: 14 min.

Katrine Wiedemann instruerer Holberg: »Jeg har ikke grinet så meget, siden jeg som teenager første gang røg pot«

Da teaterinstruktør Katrine Wiedemann endelig sagde ja til at instruere et Holberg-stykke, blev hun overrasket over, hvor meget hun kunne kende sig selv i ’Den Vægelsindede’. Holberg var selv vægelsindet, og det gavner i stykket, som han aldrig helt fik hold på. 300 år senere giver ’Den Vægelsindede’ Katrine Wiedemann den sjoveste tid i en prøvesal, hun nogensinde har haft

Instruktør Katrine Wiedemann er blevet spurgt mange gange, om hun vil instruere en af Holbergs komedier. Når ’Den vægelsindede’ får premiere på Det Kongelige Teater’, er det første gang, hun har sagt ja.

Magnus Hove Johansson

Kultur
19. august 2022

Mandag er hun syg af sult, tirsdag af overspisning. Onsdag løber hun fra mænd, torsdag løber hun efter dem. Fredag mæler hun ikke et ord, lørdag snakker hun folk et øre af. Søndag ser hun fodbold. Sådan bliver den vægelsindede Lucretia beskrevet af sin tjener Torben i Katrine Wiedemanns opsætning af Ludvig Holbergs Den Vægelsindede, som har premiere på Det Kongelige Teater den 16. september. Den unge enke og erhvervsdrivende Lucretia, hvis vægelsind skaber kaos blandt kunder, veninder og bejlere, er den største kvinderolle i Holbergs komedier, der sjældent var domineret af kvinder. Hun er omdrejningspunktet i en kærlighedsintrige, en forvekslingskomedie og ikke mindst en karakterskildring, som 300 år senere stadig kan vække genklang i det moderne menneske.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Den opsætning vil jeg se :)

Men portrættet af Wiedemann med lukkede øjne...
Hvor megen mening giver det i denne sammenhæng?