ugen på kulturgangen
Læsetid: 5 min.

Hvis du vil købe en Cézanne, så er det nu

Historiens dyreste kunstauktion kommer næppe museerne til gavn, tørken afdækker skjulte kulturskatte, Arcade Fire-turné ramt af #MeToo-anklager, Britney Spears taler ud om årene i helvede – og en aarhusiansk filmpoet har 50 års jubilæum
Paul Cezanne malede bjerget Mont Sainte-Victoire adskillige gange i sit liv – denne version, olie på lærred 1892-95,  kommer under hammeren hos Christies.

Paul Cezanne malede bjerget Mont Sainte-Victoire adskillige gange i sit liv – denne version, olie på lærred 1892-95,  kommer under hammeren hos Christies.

Paul (1839-1906) Cezanne/Bridgeman Art Library/Ritzau Scanpix

Kultur
2. september 2022

Mesterlige kunstværker under hammeren

Hvis du altid har drømt om at eje en Botticelli, Monet, Renoir, Klimt, Cézanne eller Lichtenstein får du til november chancen, når værker af dem og mange andre kommer under hammeren i den dyreste kunstauktion nogensinde.

Det er den afdøde medgrundlægger af Microsoft Paul Allens samling af over 150 kunstværker, som spænder over 500 år, der kommer til salg, men man skal vel at mærke have grundlagt en ting eller to for at gøre ham kunsten efter, for den anslåede værdi er 7,5 milliarder kroner.

Allen døde i 2018 uden ægtefælle eller børn, hvilket var medvirkende til hans beslutning om, at værkerne skulle sælges og pengene gå til velgørenhed.

Allen udtalte, at han var kunstsamler, fordi han elskede værkerne, og at de ville overleve ham, han var blot en midlertidig forvalter. Hvem der nu skal forvalte værkerne vil tiden vise, med kunstmuseers budgetter bliver det næppe den brede offentlighed, der får glæde af dem.

Lise Benthin Præstgaard

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her