Portræt
Læsetid: 8 min.

Madonna fejrer sin hitlisterekord og afslører sig som en kvinde, der aldrig har følt sig elsket nok

Madonna har gennem årtier taget én for kvindeholdet, og hun slikker stadig sårene efter det. Men nu kan hun også fejre 50 dansehits øverst på den amerikanske Billboard-klub-hitliste. Informations musikredaktør ser tilbage på fem årtier med Madonna, og hvordan forsoning og mangel på forsoning har kendetegnet ikonets liv

Madonna fotograferet i 2019.

Steven Klein

Kultur
19. august 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Madonna. For mit indre blik flimrer en serie af uforglemmelige billeder og gennemtænkte iscenesættelser af damen. I min krop suser en lang række ikke videre gennemtænkte dansetrin i de barmhjertige timer fra to til fem. For mine ører suser hits fra flere årtier.

Det kan måske komme som en overraskelse, men 64-årige Madonna Louise Ciccone er – i hvert fald på nogle måder – stadig dronningen af pop.

Det kan erfares på det nye remix af Beyoncés single »Break My Soul«, der meget passende er blevet døbt The Queens Remix. Her møver Beyoncé sig en smule for at dele tronen med Madonna.

Men det kan også erfares i den enestående hitlistehistorik, som hun kan fremvise. I februar 2020 fik hun sit 50. nummer et-hit på den amerikanske Billboards Dance Club Songs-hitliste. Det er rekord, og det fejrer hun nu med en samling af netop disse 50 sange, oftest i heftige dance-remix-udgaver. Udgivelsen hedder Finally Enough Love: 50 Number Ones, og det er en titel, vi vender tilbage til.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her