Skakkens verdensmestre
Læsetid: 10 min.

Magnus Carlsen kan vinde i blinde. Han er nok alle tiders stærkeste skakspiller

Magnus Carlsen er formentlig den bedste skakspiller, verden endnu har set. »Magnus gør mig stolt på skakspillets vegne,« har en af hans forgængere på skaktronen Garri Kasparov sagt

Carlsen behersker alle spillets faser, selv om han ikke er den flittigste blandt topspillerne til for eksempel at terpe åbningsteori i timevis.

Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Kultur
29. august 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Næppe mange havde set det komme før 2004. Men i begyndelsen af det år sejrede Magnus Carlsen, kun 13 år og et par måneder gammel, i C-gruppen i den velanskrevne Højovnsturnering i den hollandske kystby Wijk aan Zee – denne årligt tilbagevendende begivenhed er ofte blevet betegnet som »skakspillets Wimbledon«.

Magnus Carlsen beviste med sin førsteplads, at der var hold i rygterne om, at en gut fra Bærum i Lommedalen en snes kilometer uden for Oslo skulle have et mere end almindeligt lovende potentiale. Jeg havde på det tidspunkt truffet ham i forbindelse med en international turnering i Høje Taastrup, hvor han havde spillet remis med Danmarks på det tidspunkt stærkeste spiller, Peter Heine Nielsen. Peter er senere blevet hans coach eller sekundant – og denne dansk-norske konstellation fungerer tilsyneladende optimalt. Der er tale om både en skakmæssig samklang og gemytternes overensstemmelse. Peter Heine er uhyre velbevandret i alle spillets facetter og har glimrende forudsætninger for at rådgive Carlsen om stort og småt i skakkens verden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jonas Littauer

Hvad med Emil Lasker, som var verdensmester i ca. 27 år, afgav titlen ubesejret og ikke desto mindre fortsatte på skaktoppen til højt op i årene ?

I øvrigt tak for de mange gode og indforståede artikler.
F.E. Bendixen.

Annette Munch

Dine artikler afslører til fulde din fascination af skakspillet - tak for at dele så generøst. det er en stor fornøjelse.