Stjålet maleri fundet under tyvens seng

Som led i en åndelig helbredelsesproces frarøvede en 48-årig brasiliansk kvinde sin mor kunst for hundredvis af millioner kroner
Der var store smil på, da Amarals berømte billede ’Sol Poente’ fra 1929 dukkede frem fra sit skjul under det mystiske mediums seng.

Der var store smil på, da Amarals berømte billede ’Sol Poente’ fra 1929 dukkede frem fra sit skjul under det mystiske mediums seng.

Policia Civil do Rio de Janeiro/Ritzau Scanpix

Kultur
19. august 2022

Hver uge samler Informations kulturredaktion et potpourri over kulturelle begivenheder og særligheder, som har optaget den

Spøgelseskunst for millioner

Ikke Åndernes Hus, men Åndernes Malerisamling: Sådan kunne krimiversioneringen af den spektakulære sag om kunstsvindel, der netop har udspillet sig i Brasilien, hedde. Politiet i Rio de Janeiro har arresteret en 48-årig kvinde, der angiveligt har snydt sin 82-årige mor for kunst og smykker til en værdi af omtrent 700 millioner reais – over én milliard kroner. Det skriver Artnet.com.

Datteren skulle have hyret et synsk medium og fodret dette med informationer om moren, som mediet kunne bruge til at overbevise hende om at betale høje beløb for »åndelig helbredelse«.

Samtidig begyndte datteren at fjerne kunstværker fra sin mors hjem med den begrundelse, at de var ’forbandede’. Da moren fik mistanke om urent trav, spærrede datteren hende inde.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her