Verdens værste sommerferier
Læsetid: 3 min.

Selv troldmænd må lide i sommervarmen

Er din sommerferie ikke helt så magisk, som du havde forestillet dig? Fortvivl ej – selv troldmænd hensygner i solstolen. Harry Potters liv på Hogwarts er fuld af magi, men mellem hvert skoleår må han hjem til forstadens ensomhed
Harry Potter gik ikke fri, selv om han havde et intenst liv hele skoleåret, så måtte også han lide i sommervarmen.

Harry Potter gik ikke fri, selv om han havde et intenst liv hele skoleåret, så måtte også han lide i sommervarmen.

Ronald Grant/Mary Evans

Kultur
2. august 2022

Den verdenskendte fortælling om drengen Harry Potter, der vokser op og bliver en stor troldmand, er fuld af fortryllelse, fantastiske væsener og magi. Fra den dag Harry begynder på Hogwarts, skolen for heksekunster og troldmandskab, byder hvert eneste skoleår på intense magiske kampe mellem det gode og det onde. Harry og hans venner lærer besværgelser, brygger eliksirer og flyver på koste blandt drager og hippogriffer.

Men så snart det bliver juli, falmer al magien. Trylleritimerne udspiller sig kun mellem september og maj, og eleverne må ikke anvende magi i de to måneders sommerferie. Harry er tvunget fluks tilbage med toget til sine ondskabsfulde plejeforældre hr. og fru Dursley i deres parcelhus på Ligustervænget.

»Harry Potter var på mange måder en højst usædvanlig dreng. For det første syntes han, at sommerferien var den værste tid på hele året,« lyder første sætning i tredje bog om Harrys fantastiske univers.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Klaus Møller Kristensen

Hvor mange husker Det Løjerlige Shakespearekompagni og deres forestilling

"Hamlet. Den værste sommerferie jeg nogensinde har haft"