Bognyt
Læsetid: 4 min.

Begivenheden ’Banned books week’ fylder 40 år. Og der er desværre ikke blevet mindre brug for den

Det er Banned Books Week i USA, og det har det været hvert år siden 1982 i den sidste hele uge i september. For der er desværre stadig nogle, der er glade for at tænde op med tekster, der ikke passer ind i eget hovedsageligt hvide og patriarkalske verdensbillede. Det og meget andet i denne uges Bognyt
Art Spiegelmans tegneserie ’Maus’ fra 1980 om holocaust er åbenbart for meget for nogen. Et skoledistrikt i den amerikanske stat Tennessee fjernede den i 2022 fra sin undervisningsplan på grund af »dens unødige brug af vulgært sprog, nøgenhed og vold«.

Art Spiegelmans tegneserie ’Maus’ fra 1980 om holocaust er åbenbart for meget for nogen. Et skoledistrikt i den amerikanske stat Tennessee fjernede den i 2022 fra sin undervisningsplan på grund af »dens unødige brug af vulgært sprog, nøgenhed og vold«.

Thomas Emil Sørensen

Kultur
23. september 2022

Hver uge bringer forfatter Adda Djørup dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

FESTIVAL LITERATURA COPENHAGUE

SPANIEN, LATINAMERIKA OG DANMARK

Københavns Universitet og forlaget Aurora Boreal, et dansk forlag med vægt på spanske og (især) latinamerikanske forfattere, har for tiende gang i et samarbejde stablet en lille festival for spansk- og portugisisksproget skønlitteratur på benene. Den afholdes i år 28.-30. september på Københavns Universitet og i forskellige boghandlere, et kulturhus og et teater i hovedstaden. Der vil være foredrag, talks, oplæsninger, performances m.m. på ét af tre sprog: spansk, dansk eller engelsk – og pindemadder, empanadas og vino.

FEM BØRNEBOGSFORLÆGGERE FREM FOR EN KOLONITIDSLOV

HONGKONG

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her