Kulturpolitik
Læsetid: 9 min.

Hvad vil blå blok med kulturen? Vi har spurgt Danmarksdemokraterne, De Konservative og Venstre

Der skal fra statsligt hold stimuleres til øget kulturforbrug. Staten skal turde prioritere i, hvad der fortjener og ikke fortjener støtte. Og så skal der mere kultur ud i provinsen. Sådan lyder nogle af de kulturpolitiske forslag fra blå bloks kulturordførere
Jan E. Jørgensen, kulturordfører for Venstre.

Jan E. Jørgensen, kulturordfører for Venstre.

Anders Rye Skjoldjensen

Kultur
23. september 2022

Skal man tro parnasset af politiske analytikere og kommentatorer – og dermed De Radikales trussel om at vælte regeringen, hvis den ikke udskriver valg – er et folketingsvalg på trapperne.

Under valgkampen kan kulturpolitikken godt have en tendens til at glide lidt i baggrunden til fordel for gamle travere som klima-, udlændinge- og fordelingspolitikken. Men det skal være løgn, og vi har derfor spurgt fire af de ifølge meningsmålingerne største partier i blå blok om, hvilket alternativ for kulturen de kan præstere til den siddende regering – og hvilket kulturpolitisk projekt de ser det borgerlige Danmark samle sig omkring. Tre af dem stillede op.

»Kunst og kultur er ikke noget, vi vil øge skatterne på«

Jan E. Jørgensen, kulturordfører for Venstre

– Hvad bliver det centrale kulturpolitiske projekt, hvis Venstre kommer i regering eller sidder som parlamentarisk grundlag?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her