Medier
Læsetid: 3 min.

DR fyrer medarbejdere og lukker flere programmer

Faktatjekkerprogrammet ’Detektor’ og kulturprogrammer lukker, og ’Deadline’ og ’Orientering’ får færre minutter som direkte udsendelser, men skal i stedet målrettes et digitalt format. Det er nogle af konsekvenserne af DR’s digitale strategi, hvor penge skal flyttes fra indhold til teknologi
14 af afskedigelserne sker i DR Nyheder, mens 33 finder sted i afdelingen Kultur, Børn og Unge.

14 af afskedigelserne sker i DR Nyheder, mens 33 finder sted i afdelingen Kultur, Børn og Unge.

Christian Lindgren

Kultur
7. september 2022

Som led i DR’s digitale strategi, hvor penge flyttes fra indholds- og programproduktion til teknologi hos DR Lyd og DR TV, fik 47 medarbejdere tirsdag besked om, at DR har i sinde at fyre dem.

I en pressemeddelelse udtaler DR’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn:

»Det er helt afgørende, at vi investerer mere i DRTV og DR LYD, så de bliver levende og attraktive digitale indgange til vores indhold. Danskerne skal inviteres indenfor, og vi skal give dem en personlig oplevelse og sikre, at de vender tilbage igen og igen. Flest muligt skal både opdage, se og høre det gode indhold, vi laver hver dag.«

14 af afskedigelserne sker i DR Nyheder, mens 33 finder sted i afdelingen Kultur, Børn og Unge. I DR Nyheder betyder ændringerne, at Deadline på DR2 skal udkomme færre dage på flow-tv, og at programmet skal målrettes digital brug i et andet format.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Tjah - Orientering er godt nok også faldet af på den med famlende journalister og endeløse interviews med primært interesseorganisations kilder. Og nærmest total fravær af udenrigsdækning ud over EU. Så et evt. tab er ikke så stort

Carsten Sperling, erik jensen, Torben Skov, Anders Graae, Carsten Geisle, Ejnar Søndergaard, Holger Nielsen og Martin Christensen anbefalede denne kommentar
Martin Christensen

Som Hans Scherfig skrev engang:
"Intet er for dårligt til danskerne!"

Lone Hansen, Carsten Sperling, Eva Schwanenflügel, Tommy Clausen, erik jensen, Flemming Sørensen, Torben Skov, Ete Forchhammer , Bjørn Pedersen, Sinne Lundgaard Rasmussen, Naja Abelsen, Per Hansen, Holger Nielsen, Mogens Holme, Elisabeth From, Katrine Damm, Dorte Sørensen og Christel Gruner-Olesen anbefalede denne kommentar

Jeg har i forvejen smidt DR radioprogrammer ud. De vil have deres, efter min mening, det rådne LIGA til at afløse P4 aftn, men jeg gider ikke, at høre LIGA, derfor røg de ud. De har fået det at vide. Det sket at jeg hører radioavis 1 måske 2 gange om dagen, ellers er det udenlandsk radio. Hvis DR radio blev lukket så ville det røre mig en papand. De har en del gode udsendelser på TV, men der er også mange genudsendelser, hvornår mon de genudsender TV-avisen?

Danny Hedegaard

Det er fuldstændig forkert at forfølge en strategi, om at kunne give en bedre dækning i natte og morgentimerne.

Det er ikke en Public Service opgave, hverken at forfølge seer og lyttertal, som et selvstændigt kriterium.
Eller at kunne levere i real tid, i konkurrence med de kommercielle medier, om at kunne det, og til det samme publikum.

Tværtimod bør det udgøre en fornem ambition for Public Service, at halte bagefter, for at levere på bagkant af den daglige nyhedsstrøm.

For til gengæld at kunne levere substans, og i en kvalitet som intet kommercielt medie har tid til, som de ikke kan tillade sig, og som de ikke har økonomi til.

Det er det som udgør hele eksistensberettigelsen for DR, for skattyder betalte midler.
Og som en public service forpligtelse, der kun kan leveres uden kommercielle hensyn.

Med den strategi DR nu lægger for dagen, mister DR i min optik sin hele eksistens berettigelse, og så kan man lige så godt nedlægge DR i stedet:-(

Jeg anerkender at medie forbruget flytter fra flow tv til online, i alle dens former som nye yngre generationer vokser op med.
Og jeg anerkender at DR er nødt til at flytte med sit fremtidige publikum, til deres foretrukne platforme for deres forbrug.

Men det betyder ikke af den grund at DR skal producere, det som DR mener at et nyt publikum vil foretrække, som dets nye fremtidige publikum.
Tværtimod, bør DR bevare alt det som DR producerer i kontrast til denne udvikling, for hvis ikke så går vigtige bidrag tabt i et medielandskab.
Hvor ingen andre end DR kan eller vil levere det!

Venlig hilsen
Danny Hedegaard

Jane Jensen, Lili Kress, nanna Brendstrup, Michael Larsen, Lone Hansen, Erik Bresler, Carsten Sperling, Klaus Ipsen, Eva Schwanenflügel, Fam. Tejsner, Ellen Buch-Hansen, Flemming Sørensen, Svend-Erik Runberg, David Zennaro, Bjørn Pedersen, Anne-Marie Esmann, Gøsta Hansson, Naja Abelsen, Annette Chronstedt, Holger Nielsen, Mogens Holme, Martin Christensen, Claus Voltelen, Kirsten Toft Mortensen, Carsten Bjerre, Dorte Sørensen og Anker Nielsen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Det er en katastrofe, at beskærer de bedste og mest orienterende programmer i P1.

Ja Orientering er blevet mindre dybtebordene og med for meget snak efter de er blevet omdannet til et "søsterprogram" til P1-morgen. Men yderliger at forringe programmet virker ret dumt. I dag kan Orienteringen høres hele dagen på DR-lyd så hvad er problemet?
Hvis det er nyhedsdækningen der skal være mere uddybende og løbende - så var det da bedre med at forlænge radioaviserne.

Carsten Sperling, Eva Schwanenflügel, Hans Larsen, Naja Abelsen, Jette Kjældgaard, Holger Nielsen, Mogens Holme og Martin Christensen anbefalede denne kommentar
Wolfgang Mostert

Bagklog er et af DRs programmer med det højeste lyttertal og en veloplagt vittig-satirisk vært. Adina Ren i Detektor er en ren terrier der bider sig fast i haserne på folk med for hurtige udtalelser. Adam Holms Kampen om Historien er intelligent-reflekterende. Så hvilket motiv har ledelsen med at lukke noget af absolut bedst kvalitet og med de højeste lyttertal? Jeg lytter ikke til disse programmer som flow-TV men som podcasts. Og hvordan hænger Australien-beslutnigen sammen med ideen om reduceret flow og mere på nettet?

Lone Hansen, Eva Schwanenflügel, Ellen Buch-Hansen, erik jensen, Gert Friis Christiansen, Naja Abelsen, Jette Kjældgaard, Holger Nielsen og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Nike Forsander Lorentsen

Det er da totalt kulturfientligt at fjerne Kultur, Børn og Unge, det er da et vigtigt program.

Lone Hansen, Ete Forchhammer og Naja Abelsen anbefalede denne kommentar

Men fuldstændigt ligegyldige og fjollede programmer som Alle for en, den store bagedyst og hammerslag røres der ikke ved.

Lili Kress, Irene Clausens, P.G. Olsen, Lone Hansen, Danny Hedegaard, Carsten Sperling, Klaus Ipsen, Eva Schwanenflügel, Rikke Petersen, Marianne Jespersen, Hans Larsen, Ellen Buch-Hansen, erik jensen, Flemming Sørensen, Svend-Erik Runberg, David Zennaro, Torben Skov, Bjørn Pedersen, Ebbe Overbye, Anders Graae, Gøsta Hansson, Carsten Munk, Naja Abelsen, Annette Chronstedt, Thomas Tanghus, Mogens Holme, Elisabeth From og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar

Er Maria Rørby Rønn livstidsansat?

Lone Hansen, Carsten Sperling, Eva Schwanenflügel, Flemming Sørensen, Ete Forchhammer , Holger Nielsen og Mogens Holme anbefalede denne kommentar

Brug det "gammeldags" TV til det, det er bedst til: Direkte, og dermed uredigerede udsendelser, hvor alle "fejl" automatisk også uundgåeligt sendes ud. Programmer optaget på forhånd, bør være bandlyst på "gammeldags" flow-TV, nu, hvor den digitale mulighed eksisterer. Det må da give besparelser, der batter! Det er jo ikke meningen, at TV-et bare skal kværne konstant. Det må være tilstrækkeligt, at det er tændt, når der er et formål med det.

Carsten Sperling, Christian Rasmussen, Christel Gruner-Olesen og Naja Abelsen anbefalede denne kommentar
Lotte Jørgensen

Hver eneste gang DR "omlægger"/skærer ned ryger der et eller to programmer jeg lytter til - og det er sjældent at "erstatningen"/"det nye spændende" er noget der fænger (eksempel: torsdage mellem 10 og 12).
At omlægge orientering til at det bliver mere digitalt lyder dog lidt som en vittighed - den er allrede digital: direkte flow mellem 16-18 og genudsendelse 22-24 og igen 3-5 på den rent digitale P1 kanal :-).
Heldigvis kan vi alle shoppe rundt i digitale tilbud, så jeg ender også meget ofte på andre kanaler - danske eller udenlandske.

Christian de Thurah

Er det ikke bare den sædvanlige DR-strategi: Så snart man bliver pålagt noget, der ikke følges af ekstrabevillinger, sørger man for at skære der, hvor det gør mest ondt på seere og lyttere. Så kan politikerne lære det, kan de!
Det er en sær form for public service.

P.G. Olsen, Lone Hansen, Lise Lotte Rahbek, Erik Bresler, Carsten Sperling og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Esmann

Det er virkelig mærkværdigt hvad der foregår. Jeg lytter ganske meget til nogen af de nævnte programmer. Orientering blev udvandet for længe siden. Så vidt jeg husker have det daværende stærke DF en finger med i spillet. De fik nedlagt Radio 24/7 da de som bekendt ikke kan lide kritisk journalistik. Da jeg fra 2003 til 2006 var i gang med at videreuddanne mig, og da var Orientering et seriøst dybdeborende program, som jeg havde meget glæde af. Nu bliver det skåret ned igen. At nedlægge nævnte henholdsvis satirisk (bagklog) og Kampen om historien m.fl. i p1 er idiotisk ligefrem. Og skære i deadline og orientering igen er fuldkommen uforståeligt og direkte uintelligent.
Men som en af jer skrev, kan vi få hammerslag, bagedysten, alle mod 1 og den slags. De må jo tro i DR at den danske befolkning er dumme. For det vi får nu udvider ikke ligefrem vores horisont. Så er vi ikke dumme bliver vi det jo nok.
Godt vi har Information og andre gode nyhedskilder. Og lige til sidst at nedlægge Detektor er som nævnt vanvittigt i en tid med snarlig valgkamp. Mange af programmerne gik jo i flæsket på politikerne. Men så har vi jo de der "hyggedebatter" hver dag efter kl. 12. De er blevet lidt skarpere, men det er stadig mest en gang sødsuppe at høre på.
Hav en dejlig dag.

Kirsten Klercke, Lone Hansen, Carsten Sperling, jon jacobsen, Eva Schwanenflügel, Hans Larsen, Ellen Buch-Hansen og erik jensen anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

Jeg troede engang, det var vel i 80-90’erne, at jeg skulle tilbringe min alderdom med hovedet inde i P1 med afstikkere til P2 og gerne lidt jazz… sådan er det ikke gået, og at jeg betaler til DR via skatten, rangerer på linie med at jeg også bidrager til militæret, motorveje m.m. fra samme hylde.

Lili Kress, Helle Degnbol, Flemming Berger og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Flow radio og TV har faldende antal lyttere og seere. Det er gamle mennesker og de uddør. Det er ikke nok at sende programmer som podcasts, seere og lyttere skal også kunne finde det, for de unge hører det ikke i flow.
Jeg gamle mand ser og hører i flow, men min søn ser overhovedet ikke flow TV og hører ikke flow radio kun podcasts.

Tja_ vi har mange forskellige smag og retninger, og det må være svært at til gode se alle. Jeg må så sige at de tikke nytter at fjerne al "dum" underholdning, der er trods alt mange seere til disse og jeg må med skam erkende at både bage dyst og alle mod en er en del af mig uanset jeg læser avisen her.
Radioen kører på p6 beat konstant og vi e r72 og 76 :)

Tommy Rasmussen

Ak - efter i flere år at have glædet mig til at følge de sidste "varme" nyheder i Orientering, er det nu slut. Da jeg ikke læser aviser, er det faktisk et stort tab.
DR bliver dårligere og dårligere, og efterlader ikke mindst os ældre på Intethedens station.

Tommy Rasmussen

Hvis generaldirektøren vil invitere Danskerne indenfor kunne man på DR lyd begynde med reel oplysning om programmerne. For eksempel hvem der medvirker i serier med forskellige deltagere, i stedet for en intetsigende enslydende tekst som gentages ved hvert nyt program. Reelt er hvert DR lyd program afsløre først indholdet ved at at lytte. Ikke ulig ekstrabladets overskrifter:(

Angående fyringer kan det skyldes at der på tale-radioen P1 før, under og efter alle udsendelser indføjes noget der kaldes lyddesign. Det er, hvis ikke de bare spiller grammofonplader, uinteressante højtempo rytmiske musik eller snarere uvedkommende repetitive lyde som både skal fremstilles betales og afvikles hvilket kun gør udsendelserne længere uden at tilføje indhold men blot hæve lytternes puls og blodtryk uden at oplyse formålet.

Ole Gaardbo Jensen

Hej Information.

Ja, det er svært at være kulturforbruger. Jeg var til en stor koncert i DR for en uge siden, et kæmpe arrangement med 300 musikere og sangere, en fantastisk oplevelse af Schønbergs Gurrelieder. Jeg har endnu ikke kunnet finde en anmeldelse i denne avis, det er skuffende.

Ole Gaardbo Jensen

Hvor er bestyrelsen i denne sag? Tavse som graven. På trods af rimelig skatte inddrevet støtte er DR kun blevet ringere og ringere, og nu udvandes det sidste plettede arvesølv. Pudsigt at andre Public Service koncerner som BBC, NPR, STV; ARD mfl. stadig formår at levere kritisk og oplysende folkeoplysning, rapportage , dokumentar både til streaming og digitalt? DR burde kunne levere det ypperste, som kritisk medie infrastruktur, men leverer desværre kun middelmådighed