Dronning Elizabeths død
Læsetid: 6 min.

Film, kunst og musik: Elizabeth 2. var også dronning af populærkulturen

Dronning Elizabeth satte i 70 år sit præg på det britiske samfund inklusive populærkulturen, som har portrætteret hende i musik, kunst, film og satire. Kulturredaktionen har samlet de bedste eksempler på, hvordan hun er blevet en del af – og selv har taget del i – mytedannelsen
Dronning Elizabeth satte i 70 år sit præg på det britiske samfund inklusive populærkulturen, som har portrætteret hende i musik, kunst, film og satire. Kulturredaktionen har samlet de bedste eksempler på, hvordan hun er blevet en del af – og selv har taget del i – mytedannelsen

Abaca/Ritzau Scanpix

Kultur
10. september 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Tavs og kølig ekssvigermor

Film fra 2006 instrueret af Stephen Frears

Da den nyudnævnte kong Charles’ ekskone, folkehelten lady Diana, i 1997 blev dræbt i et trafikuheld på flugt fra glubske paparazzofotografer, var det ikke ligefrem dronning Elizabeth 2.’s velbefindende, offentligheden var optaget af. Tværtimod styrtdykkede tilfredsheden med det britiske kongehus, fordi dronningen først insisterede på at lade som ingenting. Hverken en offentlig udtalelse eller et flag hejst på halv fra Buckingham Palace kunne det blive til.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her