Garry Trudeau: »Trump er født til at leve et parallelliv i en tegneseriestribe«

I en tid, hvor USA’s demokratiske normer trues, må satirikerne ruste op, siger Doonesburys 74-årige skaber, der stadig tegner en ugentlig stribe, nu med et klarere politisk fokus end før i seriens 50 år lange historie – og fremover også i Information

Garry Trudeaus Pullitzerpris-vindende tegneserie Doonesbury er tilbage i Information. 48 år efter at vi bragte hans første stribe på dansk. Trudeaus striber har efterhånden har udviklet sig til små satiriske essays om Amerikas rullende politiske krise.

Frederick M. Brown/Getty Images

Kultur
9. september 2022

Roland Hedley hedder en amerikansk tv-journalist – en af nationens mest berømte linselus med en karriere på ABC, CNN og Fox News. Men selv om han ikke eksisterer i virkeligheden og bare er en tegneseriefigur i Doonesbury, fører han et aktivt liv på Twitter, og forleden dag linkede han til et virkeligt bistert udfald imod sin egen skaber, Garry Trudeau. Her følger et citatpluk, afsender er den konservative radiovært og Washington Times-klummist Peter Parisi: 

»Nu har Biden-administrationen siddet på magten i halvandet år, men det kan ikke ses hos Garry Trudeau – den venstresnoede tegner og bladsmører bag den længe kørende alt for overvurderede ’Doonesbury’. Det er 18 måneder siden, Trump forlod Det Hvide Hus, men han bor stadig huslejefrit i Mr. Trudeaus hoved. Ikke på én af sine 78 søndagssider siden 20. januar 2021 har han gjort grin med Sleepy Joes ordsalat og politiske fiaskoer. Mr. Trudeaus beskidte personangreb, som Trump måtte tåle i sin præsidenttid, fortsætter bare uafladeligt i det Trump-hadende Washington Post.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Allan Nørgaard Andersen

Åh, hvilken herlig nyhed!
Jeg har virkelig savnet Doonesbury-seriens harske, men stærkt underholdende kommentarer til liv og politik i USA,, de elskelige og mindre elskelige amerikanske (stereo)typer og deres bestræbelser på at skabe sig en acceptabel tilværelse i et stedse mere splittet USA.
På den anden side: ÆV! nu bliver det igen utænkeligt at opsige abonnementet på Inf. når noget ærgrer én.

erik pedersen, Carsten Munk, Torben Bruhn Andersen og Ejvind Larsen anbefalede denne kommentar

Kunne det ikke være rart hvis den "venstresnoede" Garry Trudeaus kom frem til at han skulle korrigere sit synspunkt på Charlie Hebdo-folkenes underkastelsessatirer? Måske er han bare bange for terroren skal vende sig mod ham og hans familie? Han bor jo trods alt i USA. Eller er han bare super god til selvcensur (Hvad det så indebærer i den freudianske psykoanalyse?) Måske er han sin egen figur Zeke og ikke MIke – med cowboyhat og ondt i maven?