Nekrolog
Læsetid: 6 min.

Jean-Luc Godards betydning som en af filmkunstens store fornyere kan ikke overdrives

Den franske filminstruktør Jean-Luc Godard er død efter et liv i den formsprængende, nyskabende filmkunsts tjeneste
Den franske filmskaber Jean-Luc Godards betydning som en af filmkunstens og filmsprogets væsentligste fornyere kan ikke overdrives, og hans formeksperimenter og tanker om montageklipning og visuel fortælling kan spores i alverdens film og tv-serier den dag i dag. Billedet er fra 1993.

Den franske filmskaber Jean-Luc Godards betydning som en af filmkunstens og filmsprogets væsentligste fornyere kan ikke overdrives, og hans formeksperimenter og tanker om montageklipning og visuel fortælling kan spores i alverdens film og tv-serier den dag i dag. Billedet er fra 1993.

Akg-Images/Ritzau Scanpix

Kultur
14. september 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Den franske filmskaber Jean-Luc Godard, en af verdensfilmens giganter, er død, 91 år gammel. Sammen med sine venner og tidligere kritikerkolleger på filmtidsskriftet Cahiers du cinéma var Godard fra begyndelsen af 1960’erne en af de centrale skikkelser i den franske nybølge, som med inspiration fra europæisk filmkunst og klassisk amerikansk mainstream transformerede måden at tænke og lave film på.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Henrik Plaschke

Jeg har ikke set Michel Hazanavicius’ film Le Redoutable, der nævnes ovenfor, og jeg ved derfor ikke, hvad titlen refererer til.

Men på fransk betyder Le Redoutable den frygtelige, den forfærdelige, den farlige eller lignende. At oversætte dette med ”den tvivlsomme” er noget dristigt. Eller måske endda tvivlsomt…