Kommentar
Læsetid: 2 min.

Har Magnus Carlsen været udsat for snyd i skak, eller er han bare en dårlig taber?

I elektronikkens tidsalder er det blevet ulige lettere end nogensinde at snyde i skak, og lige nu oplever skakverdenen en potentiel kæmpeskandale, fordi verdens bedste skakspiller synes at insinuere urent trav
Var der tale om avanceret snyd, da Magnus Carlsen sensationelt blev slået af en 19-årig amerikaner?

Var der tale om avanceret snyd, da Magnus Carlsen sensationelt blev slået af en 19-årig amerikaner?

Arun Sankar

Kultur
16. september 2022

Skakverdenen fik sig et mindre chok, da den norske verdensmester Magnus Carlsen forleden trak sig fra den prestigefyldte Sinquefield Cup i USA. Han mødte simpelthen ikke op til fjerde rundes parti mod aserbajdsjaneren Mamedjarov – en beslutning, han kort kommunikerede ud i et tvetydigt tweet. Fra flere sider spekuleres der i, at Carlsen mistænker den amerikanske stormester Hans Niemann, som han overraskende tabte til i tredje runde, for fusk.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her