Monsunregn truer både menneskeliv og resterne af en af historiens første civilisationer

I denne uge droppede Nigeria udenlandske modeller for at give plads til lokalt talent, mens politiet tog på The Met for at beslaglægge smuglervarer. Og så skændes filmfolk i Frankrig om gaderæs
Den antikke by Mohenjo-daro er truet af den voldsomme regn i Pakistan.

Den antikke by Mohenjo-daro er truet af den voldsomme regn i Pakistan.

Fareed Khan

Kultur
9. september 2022

Hver uge samler vi på Informations kulturredaktion et potpourri af kulturelle begivenheder og særligheder, som har optaget os.

Vi kalder det Ugen på kulturgangen.

Kulturarv i Pakistan trues af oversvømmelser

Den ekstreme monsunregn i Pakistan er helt åbenlyst en menneskelig katastrofe. De har kostet omkring 1.200 mennesker livet, ødelagt næsten 300.000 hjem og fordrevet 3,1 millioner mennesker. Det er forståeligt nok disse konsekvenser af klimaforandringerne, der har trukket overskrifter. Men mens der arbejdes på at gøre den nære fremtid overkommelig for Pakistans indbyggere, truer vandmængderne også Pakistans kulturarv. I Sindh-provinsen i det sydlige Pakistan har de lokale myndigheder identificeret 19 steder af historisk betydning, der p.t. er truet.

Den antikke by Mohenjo-daro, der blev bygget for 4.500 år siden som en del af Induskulturen, en af de første civilisationer i historien, er også truet. Den blev udgravet i 1922, og eftersom Induskulturen var kendt for sin ingeniørkunst, har den klaret tidligere oversvømmelser. Men årets regnmængde er det ikke sikkert, at byen kan holde til.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her