Skak
Læsetid: 4 min.

’Nu er det nok, Carlsen,’ siger skakverdenen

Magnus Carlsens opførsel tegner et billede af en usportslig verdensmester, som er blevet vant til rygklapperi. Det siger stormester og syvdobbelt danmarksmester Sune Berg Hansen, som guider dig igennem det drama, der lige nu optager hele skakverdenen
Spekulationer og antydning om snyd har præget skakverdenen, siden verdensmester Magnus Carlsen for to uger siden tabte til den 19-årige amerikaner Hans Niemann. Sagen bør slutte med, at Carlsen enten fremlægger beviser eller giver Niemann en undskyldning, siger Sune Berg Hansen, stormester og syvdobbelt Danmarksmester.

Spekulationer og antydning om snyd har præget skakverdenen, siden verdensmester Magnus Carlsen for to uger siden tabte til den 19-årige amerikaner Hans Niemann. Sagen bør slutte med, at Carlsen enten fremlægger beviser eller giver Niemann en undskyldning, siger Sune Berg Hansen, stormester og syvdobbelt Danmarksmester.

Arun Sankar

Kultur
22. september 2022

Magnus Carlsen, den velsagtens bedste skakspiller nogensinde, er lige nu hovedperson i et drama, der har rystet hele skakverdenen.

Den femdobbelte norske verdensmester tabte for to uger siden et parti til den 19-årige amerikaner Hans Niemann – et parti, der lige siden har været massivt omdiskuteret.

Information har talt med Sune Berg Hansen, der er stormester i skak og har vundet syv danmarksmesterskaber, og han hjælper os med at finde hoved og hale i sagen:

– Hvad foregår der i skakverdenen lige nu?

»Der foregår det, at Magnus Carlsen tilsyneladende mener, at Hans Niemann har snydt i et parti mellem dem. Det har Carlsen demonstreret på meget dramatisk vis: I første omgang ved at trække sig fra den pågældende turnering for to uger siden, og i anden omgang ved at droppe ud af et onlineparti mellem dem i mandags, efter bare et enkelt træk. Det har bragt hele skakverdenen i chok.«

– Hvorfor?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

"Carlsen spillede simpelthen bare ikke supergodt, og Niemann spillede fint".
3/7/22: Carlsen tabte lynparti til Polgar (ikke i turnering).
20/7/22: han vil ikke forsvare sin VM-titel.
Hans Niemann ung, ja.
Blev Bobby Fischer ikke stormester og USA-mester som 15-årig?
Under alle omstændigheder er Carlsens opførsel kritisabel.

Primadonnanykker

Jakob Toet Jorsal

Læste en artikel, hvor kan jeg desværre ikke huske, om at der muligvis er et læk i Carlsens træningspartier. Så Niemann ved hvilke partier Carlsen ikke er stærk i. Carlsens drama er altså et tegn på at der har været en i hans inderkreds, som har vendt ham ryggen. Det er bare en teori, så tag mig ikke på ordet. Men alligevel en spændende overvejelse

Hvorfor skriver de at Carlsen tabte når han trak sig med det samme??? Jeg tror de journalister bør stoppe med at antage. Goddaw do