Podcast
Læsetid: 1 min.

Podcast: Børnene i Syrien, EU’s energiplan og forsigtig optur over den vendte krigslykke

I denne uges Radio Information udlægger europakorrespondent Tore Keller EU-kommissionsformand von der Leyens vigtige tale, Ulrik Dahlin ser på en dom over Frankrig, og Rune Lykkeberg har optur over de ukrainske sejre
Foto: Delil Souleiman/Ritzau Scanpix, Ukrainian armed forces, Christophe Petit-Tesson/Ritzau Scanpix

Foto: Delil Souleiman/Ritzau Scanpix, Ukrainian armed forces, Christophe Petit-Tesson/Ritzau Scanpix

Kultur
16. september 2022

Det var i strid med menneskerettighederne, at Frankrig afviste at tage imod børn med fransk statsborgerskab og deres mødre, der ønsker at forlade lejrene i Syrien. Det fastslog Den Europæiske Menneskeretsdomstol i en principiel afgørelse onsdag. Den dom havde en del andre lande, herunder Danmark, set frem til med spænding. Spørgsmålet er, om dommen får indflydelse på fremtiden for de børn og mødre, der stadig befinder sig i al Roj-lejren. Ulrik Dahlin har set på dommen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her