LANDESORG
Læsetid: 5 min.

Sjovt tv og hofteoperationer: Alt det, man ikke må, nu hvor dronning Elizabeth er død

Mens køen til at se dronning Elizabeth II’s kiste i Westminster Hall er over otte kilometer, vokser ventelisterne i sundhedsvæsnet, fordi planlagte operationer aflyses på grund af monarkens død. Vi har samlet en række britiske – og australske – konsekvenser af landesorgen

Dronning Elizabeth II’s død har udløst aflysninger af operationer i det britiske sundhedsvæsen og fodboldkampe i både Premier League og amatørrækkerne. På mandag, når begravelsen finder sted holder mange supermarkedskæder lukket.

Danny Lawson

Kultur
19. september 2022

Det helt store traditionsmaskineri er rullet ud i forbindelse med dronning Elizabeth II’s død.

Mandag klokken 19.30 lokal tid kulminerer den ti dage lange sørgeperiode, når dronningen stedes til hvile ved en statsbegravelse i Westminster Abbey i det centrale London. 2000 gæster – statsoverhoveder og notabiliteter – vil overvære ceremonien, der afsluttes med to minutters stilhed og en sørgesang spillet af dronningens private sækkepibespiller. 

Men statsoverhovedets død har mere end bare ceremonielle konsekvenser. 

I løbet af ugen er antiroyale demonstranter blevet arresteret og sigtet i Skotland og England for at protestere mod monarkiet, hvilket har ført til diskussioner om begrænsninger af ytringsfriheden. I den anden ende af skalaen er alle fodboldkampe – både i Premier League, men også i amatørfodbold – aflyst i weekenden op til begravelsen og på selve begravelsesdagen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Niels-Simon Larsen

Ak, hvilken latterlig komedie.

Mathias Petersen, erik pedersen, Carsten Munk, Arne Albatros Olsen og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Et temmelig forsinket symbolsk punktum for det britiske imperium, men et nødvendigt et.

Mathias Petersen, erik pedersen og Carsten Munk anbefalede denne kommentar