dating
Læsetid: 11 min.

Efter ti år med Tinder vil vi helst ikke date bredt alligevel

Appen Tinder, der i disse dage fylder ti år, havde det noble mål at demokratisere dating. En professor, en ufaglært, en kort, en lang kunne finde sammen og leve i smuk harmoni. Men et stigende antal nichedatingapps viser nu, at krage stadig søger mage
Appen Tinder, der i disse dage fylder ti år, havde det noble mål at demokratisere dating. En professor, en ufaglært, en kort, en lang kunne finde sammen og leve i smuk harmoni. Men et stigende antal nichedatingapps viser nu, at krage stadig søger mage

Jesse Jacob

Kultur
17. september 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Jeg fører dagbog i mine noter på telefonen, og da jeg søgte på ordet ’Tinder’ i dem, fandt jeg alle slags følelser og lyster, dokumenteret gennem årene.

Selvfølgelig noget liderligt. En kladde til en besked, jeg ville sende til et nyt match, en jeg havde danset med weekenden før: »Du er OGSÅ lækker på Tinder (’hjerte-med-ild-i’-emoji).« Jeg er lige præcis neurotisk nok til at skrive udkast til den slags.

Der er også nogle triste, lidt melodramatiske dagbogsnoter: »Scroller og swiper efter parallelverdener nær og fjern, versioner af mit liv. Må tage mig sammen og stå op i morgen, få noget ud af dagen.« En beretning fra en søndag på sofaen.

Og så – noget håbefuldt: »Jeg er taget tidligt hjem fra sommerhus for at tage på min første tinderdate med en pige, jeg spiser en ostemad, før jeg tager af sted«. Begyndelsen på et års langt forhold og en stor kærlighed.

Alle disse følelser! Alle disse dramaer! Tinder har rummet dem for millioner af mennesker, siden appen kom dumpende ind i datinglivet for ti år siden og ændrede dating, ændrede selveste kærligheden, for evigt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Brian W. Andersen

Det er en god og oplysende artikel, men nogle menneskers valg af hvilke navne de vil brande sine produkter og services med, er en for stor fristelse for mig. Jeg kan simpelt hen ikke lade være, så her er et par oplagte og absolut uautoriserede slogans.....

The Right Stuff - The dating app for all the wrong people

Feeld - The dating app for all the wronged people

Claus Nielsen, Rodney Cottrell, Mikael Velschow-Rasmussen, Flemming Berger og Christa Una Ryholt anbefalede denne kommentar

Åhhh .. herregud ... min første date via medierne var med en trykt kontaktannonce i en papiravis .. Politiken.

Mange unge tror, at internettet først blev opfundet af 'Facebook' ... og mange unge tror åbenbart, at der ikke var internet datingsites før 'Tinder'.

Jeg var på min første internet-baserede dating for langt over 30 år siden, og det var internationalt.

Ok, det var lidt mere besværligt den gang. Det var 100% tekstbaseret, men det virkede. Jeg mødte min date i Den Haag i Holland.

Min nuværende kæreste gennem næsten 20 år, har jeg såmænd også fået kontakt med gennem internettet.

Så jo, vi 'boomere' kunne altså godt finde ud af at bruge internettet til 'sjov' længe i 'Generation Z' blev født ;)