SERIEFOLK

Er Tysklands største nulevende maler kvindehader eller ej? Svaret blæser i vinden

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Den tyske provocateur Georg Baselitz har engang udtalt, at »kvinder ikke maler særlig godt«, men ellers har han ikke nogen holdning til kvinder og kunst, siger han nu i et interview.

Den tyske provocateur Georg Baselitz har engang udtalt, at »kvinder ikke maler særlig godt«, men ellers har han ikke nogen holdning til kvinder og kunst, siger han nu i et interview.

Ritzau Scanpix

Kultur
13. september 2022

Kan kvinder egentlig male? Kan en af efterkrigstidens mest markante kunstnere ikke se kunsten for kønnet? Det bliver man ikke spor klogere på i et opsigtsvækkende interview, som maleren Georg Baselitz har givet til The Guardian

Georg Baselitz: Den tyske provocateur og mesteren af »degenereret« kunst Georg Baselitz, født i 1938 og kendt for at male en børne-Hitler med erigeret lem, har givet et stort og mildest talt tvetydigt interview til The Guardians kunstkritiker Jonathan Jones.

Kvindelige malere: Samtalen går på Nazityskland og DDR, alderdom – og kvindelige kunstnere. I 2013 har Baselitz nemlig udtalt »Kvinder maler ikke særlig godt«. Njah, siger maleren nu, engang gav han et »provokerende svar«, men ellers har han ikke nogen holdning til kvinder og kunst.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her