Klumme
Læsetid: 3 min.

Ugens anbefalinger: Erindringer, klaverkoncert og en ikkekønskonform pibe

I denne uge er kulturredaktionen begejstret for en nyerhvervelse på Museum Ovartaci, Johanne Luise Heibergs erindringer og kindkrølle og Khatia Burniatishvilis rytmer
Skuespilleren Linnea Voss har dramatiseret Johanne Luise Heibergs erindringsmanifest ’Et liv genoplevet i erindringen’ i monologen ’Guldfuglen’ på Folketeatret.

 

Skuespilleren Linnea Voss har dramatiseret Johanne Luise Heibergs erindringsmanifest ’Et liv genoplevet i erindringen’ i monologen ’Guldfuglen’ på Folketeatret.

 

Christina Hauschildt

Kultur
30. september 2022

Der findes så mange spændende kulturoplevelser derude. Hver uge anbefaler Informations kulturskribenter noget af det, som de synes, flere burde kende til.

 

Klaverkoncert, så fuglene bogstaveligt synger

KLAVERKONCERT Khatia Buniatishvilis ’Das Waldkonzert’ kan ses gratis på Archive.org

Mit forhold til den georgiske pianist Khatia Buniatishvili er, hvad man vil kalde kompliceret, på den måde som en forsmået elsker kan have det. To gange har jeg købt billet til at se og høre hendes lidenskabelige spil helt tæt på, og to gange har hun aflyst koncerterne. Ak, det skal ikke være nemt at være fan af Khatia Buniatishvili, hvilket jeg har været, siden jeg første gang hørte hendes inderlige fortolkninger af Rachmaninov, Grieg, Chopin, ja listen er lang. Heldigvis kan en fangirl som jeg se hendes Waldkonzert, hvor hun sidder midt i en skov ved et Steinway og spiller med, hvad der ligner gummistøvler, mens publikum sprøjter sig med myggespray, og fuglene kvidrer om kap.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her