SERIEFOLK

Viktor Orbán sagde farvel til Gorbatjov. Vladimir Putin havde ikke tid

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Honour guards stand by the coffin of Mikhail Gorbachev, the last leader of the Soviet Union, during a memorial service at the Column Hall of the House of Unions in Moscow, on September 3, 2022.

Honour guards stand by the coffin of Mikhail Gorbachev, the last leader of the Soviet Union, during a memorial service at the Column Hall of the House of Unions in Moscow, on September 3, 2022.

Alexander Nemenov/AFP/Ritzau Scanpix

Kultur
5. september 2022

Der var simpelthen ikke plads i Vladimir Putins kaldender til at deltage i begravelsen af den mand, der lod Sovjetunionen bryde sammen uden at lave ballade over det, så Gorbatjov blev stedt til hvile uden præsidentdeltagelse.

Mikhail Gorbatjov: Lørdag blev Sovjetunionens sidste leder begravet i Moskva efter at have ligget til skue i en åben kiste i Fagforeningernes Hus. Nogen statsbegravelse blev det dog ikke til, og Vladimir Putin havde heller ikke tid den dag. Til gengæld deltog Ungarns premierminister, Viktor Orbán.

Barack Obama: Ekspræsidenten vandt lørdag en Emmy for sin fortællerstemme i Netflix-dokumentarserien ’Our Great National Parks’, som Obama-parrets produktionsselskab har lavet. Med tv-prisen går han i sin forgænger Dwight Eisenhowers fodspor. Han fik i 1956 en ærespris for at afholde pressemøde på tv.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her