Interview
Læsetid: 14 min.

Det hele bliver sygdomshistorier, når Lars von Trier skal forklare, hvorfor han vender tilbage til ’Riget’

Lars von Trier føler sig ude af trit med tidens debatter og er ikke så modig, som han var engang. Men han har overkommet sit eget benspænd: at give ’Riget’ en rigtig afslutning. Og så har han forfinet sin egen metode, lyder det fra instruktøren

Casper Sejersen

Kultur
7. oktober 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

»Der er lidt Riget over det,« siger Lars von Trier spøgefuldt til mig, da jeg sætter mig til rette ved hans spisebord. Han nikker hen mod sin pressedame, Christel Hammer, der åbenbart er syg i dag. Han taler langsomt, stemmen er bævende. 

»Det er et sygdomsbord, du er kommet til. Hun sidder og og gisper, og jeg ryster.«

 Vi skal tale om tilblivelsen af den længe ventede afsluttende sæson af kultserien Riget, der har fået navnet Riget Exodus. Sæsonen foregår, ligesom de to foregående, på neurokirugisk afdeling på Rigshospitalet. Lars von Trier lægger dog ud med at adressere sin egen sygdom, som helt tydeligt påvirker ham meget. Men man skal ikke lade sig narre af de ydre omstændigheder – han er i vældig godt humør. 

»Jeg tror, det har taget tre og et halvt år at lave den nye sæson. Det er virkelig længe. Men det er jo også fordi, jeg har fået Parkinsons,«  forklarer han. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Tak, det var fandme et sjovt interview :-D

- Som vel det eneste menneske i riget har jeg IKKE set Riget - Jeg var ude at rejse og er så siden ikke rigtigt lige kommet dertil - Undskyld!
Overvejer lidt, om jeg måske bare skal springe direkte til tre'eren, - men det er måske helt galt og noget nær helligbrøde...?
- Men når nu Godard siger det... ? ;)

Snorre Näsman

"Husk at sjusk" - den er dælme god! Den må jeg give videre til mine studerende.

@Katrine Damm

Helligbrøde eller ej, så snyder du i hvert fald dig selv hvis du ikke ser sæson 1 og 2.

De er efter min mening noget af det bedste indenfor dansk filmkunst overhovedet.

Susanne Kaspersen, Søren Løvborg og erik pedersen anbefalede denne kommentar

What year is it?

Katrine Damm -
jeg har 3 gange forsøgt at se Riget, men når aldrig særlig langt.
Jeg synes, den er så "art for arts sake", at den aldrig fanger mig.