Kommentar
Læsetid: 2 min.

Kulturpolitik er alle steder undtagen i valgkampen

I endnu en valgkamp spiller kulturpolitik en forsvindende lille rolle, der mest handler om penge i et i forvejen lille budget. Men i stedet for at spørge hvor pengene skal komme fra, ville det være forfriskende, hvis politikere spurgte: Hvad skal pengene bruges til? Og hvorfor?
Kulturministeriet blev oprettet i 1961 under stor debat, men siden har der været ret stille omkring kulturpolitik

Kulturministeriet blev oprettet i 1961 under stor debat, men siden har der været ret stille omkring kulturpolitik

ÅNDAHL TORBEN

Kultur
28. oktober 2022

Der er under en uge til valg, og kulturpolitik har som sædvanligt fyldt forsvindende lidt i debatten. Den sparsomme opmærksomhed giver mening i forhold til kulturbudgettet, der er en brøkdel af budgetter på for eksempel sundhed og klima, som er områder, der er i akut krise. Som Venstres kulturordfører Jan E. Jørgensen siger om sit relativt nye ordførerskab til Information.

»Jeg har aldrig nogensinde holdt så mange møder med så mange mennesker, som har bedt om så få penge.«

Ingen gider høre en debat, hvor kulturinstitutioner beklager sig over ikke at have nok penge eller kulturordførere smide om sig med beløb, der enten skal gives eller tages. Så ender diskussionen ofte med kunst versus knæoperationer eller Kunstfonden versus kørselsfradrag, som Inger Støjberg fremlagde i et udspil fra Danmarksdemokraterne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her