Interview
Læsetid: 14 min.

Kunstner Klara Lilja: »Fantasy er terapi«

Kunstner Klara Liljas forhold til fantasy er altomsluttende, hun bruger det som inspiration i sin kunst og til at spejle sig i. Information har besøgt hendes værksted, hvor hun omgiver sig med fantasy og som en alkymist laver ler til kunst
Fantasy er en genre, der holder et højt niveau, ligesom der er lande i verden, hvor man kan gå på restaurant, og det altid er godt. Omvendt får jeg sældent en god oplevelse med socialrealisme, siger kunstneren Klara Lilja

Fantasy er en genre, der holder et højt niveau, ligesom der er lande i verden, hvor man kan gå på restaurant, og det altid er godt. Omvendt får jeg sældent en god oplevelse med socialrealisme, siger kunstneren Klara Lilja

Frederik Danielsen

Kultur
14. oktober 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Troldmandens værksted er en fortærsket beskrivelse af maskinrummet hos en, der kan noget særligt, men da jeg møder kunstner Klara Lilja i hendes værksted i Nordvest i København, er det en meget rammende beskrivelse.

Foruden en stor keramikovn vrimler det med alt fra et spyd, troldmandsstave, en keltisk gravsten, masker og sommerfugle, alt sammen udformet i ler. Derudover hænger der mangaplakater på væggene, et kranie i vindueskarmen og hjemmerørte glasurer på hylderne.

Hvis ikke troldmandens, så alkymisten Klara Liljas værksted, hvor hun forvandler ler til kunst af en anden verden. En verden formet af fantasy, som hun henter inspiration til i sin kunst.

»Mit forhold til fantasy er altomsluttende, det er det, en stor del af mit liv handler om,« siger hun og skænker grøn te op. Hun har for eksempel lavet en maske inspireret af computerspillet Elden Ring.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her