Marianne Larsen skriver digt om Danmark

Her er Marianne Larsens bud på et digt i anledning af valget om rigets mentale tilstand
Kultur
20. oktober 2022
Digter Marianne Larsen.

Digter Marianne Larsen.

Susanne Mertz

Da vi gik og ventede på, at valget skulle udskrives, og tænkte over nationen, fik vi den idé, at det var vi da nødt til at bede landets bedste digtere om at forholde sig til. Derfor spurgte vi en række af disse, om de ikke i et digt ville give deres version af rigets tilstand. Det kunne være i form af en fri association, en ode, en sonet, en knaldhård tilstandsrapport, en årsrapport, en fiktion, en hyldest, en anklage, en brugsanvisning. Præcis hvad og i hvilken form overlod vi til digterne. Det eneste krav, vi stillede, var, at de forholdt sig til dette rigets tilstand og leverede et poetisk bud på den mentale tilstand i Danmark, der nu går til valg.

 

 

 

 

 

rigets trættende tilstand 

– og fuglene lagde sig trætte ned på græsstråene

og græsstråene lagde sig trætte ned på jordpartiklerne

og jordpartiklerne lagde sig trætte ned på globaliteterne

og globaliteterne lagde sig trætte ned på byerne

og byerne lagde sig trætte ned på instagramskyerne

og instagramskyerne lagde sig trætte ned på dagene

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

jens christian jacobsen

Fuglene der lettede - er det alle os, der overvejer at stemme blankt fordi dette intetsigende og nedbrydende cirkus bare fortsætter og fortsætter?

Martin Christensen

Selvom det synes umuligt at stemme på et parti og ligeledes svært at finde en kandidat der er værdig til ens stemme, er det dog en legitimering af det bestående regime at stemme blank.
Så vi er pine død nødt til at lægge os i selen og udvælge den bedste kandidat af de muligheder der er.

Kjeld Christensen, Eva Schwanenflügel og Ete Forchhammer anbefalede denne kommentar
jens christian jacobsen

Martin Christensen - jeg tror du blander det at stemme blankt sammen med ikke at stemme. Det sidste er en legitimering af det politiske system. Det kan passe sig selv - jeg bliver væk.
At stemme blankt er en aktiv stemmeafgivelse. Men ikke på nogle af de partier, der stiller op. Du viser din mistillid. Hvis tilstrækkelig mange stemmer blankt, vil mistilliden til det partipolitiske system på et eller andet tidspunkt medføre forandringer, fordi aktiv politisk deltagelse fjernes fra den rituelle firårige stemmeafgivelse til andre former for politik: På gadeplan, på arbejdspladser i uddannelsessystemet.
Min mistillid bunder i at det politiske system i Danmark aldrig medfører reelle forandringer. Ehl. som jeg plejer at stemme på, er blevet et tilskudsparti, hvor bestemte grupper skal have tilskud fra kapitalismen. Derved fjernes fokus fra udbytning og rovdrift til medfølelse med bestemte udbyttede grupper. Enh. har glemt det socialistisk perspektiv. Eller klassekampen om du vil. Derfor overvejer jeg at stemme blankt.

Ete Forchhammer

Kan hænde, en blank stemme viser mistillid. Men regeres skal der alligevel, så en blank stemme overlader til andre at bestemme hvem der skal regere. Aktuelt: med 14 valgmuligheder bør det være muligt at finde et mindste onde! Andet er mere en hån mod os der ulejliger os med at ta’ valget alvorligt og vælger andre steder og måder at vise vor mistillid end et veldefineret valg.

Ete Forchhammer

Ps: I øvrigt mener jeg at disse digte, dagens medregnet, er GODE! Det er Information som bedst at foranledige og at bringe dem.

Freddie Vindberg

"Demokrati er en utopi og et regeringssystem. Når demokratiet er gennemført, bliver det selv sin værste fjende. Det er ekstremt svagt over for sine egne befolkninger, hvis ikke accepten hviler på en stadig fornyet forståelse af utopiens grundlæggende betydning."

Ulrich Horst Petersen, Hulter til Bulter