ophavsret
Læsetid: 2 min.

Praksisudvalg finder ikke plagiat i Marianne Stidsens doktorafhandling

Forhenværende lektor dr.phil. Marianne Stidsens doktorafhandling er blevet behandlet af praksisudvalget på Københavns Universitet. Til Uniavisen siger Stidsen, at hun er glad for, at der er blevet lavet »et utrolig godt og grundigt stykke arbejde«
Marianne Stidsen endte med at opsige sin stilling som lektor på Københavns Universitet, fordi »det, der er sket i denne sag, ikke er den intellektuelle debat værdig«.

Marianne Stidsen endte med at opsige sin stilling som lektor på Københavns Universitet, fordi »det, der er sket i denne sag, ikke er den intellektuelle debat værdig«.

Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Kultur
10. oktober 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

I et lille år har det såkaldte praksisudvalg, der håndterer sager om tvivlsom forskningspraksis, gransket daværende lektor i nordisk litteratur på Københavns Universitetet, medlem af Det Danske Akademi og debattør Marianne Stidsens doktorafhandlingen fra 2015.

Nu er udvalgets vurdering faldet, og over for Uniavisen har hovedpersonen selv læst konklusionen op:

»Praksisudvalget finder ikke, at der i Marianne Stidsens disputats Den ny mimesis – Virkelighedstolkningen i dansk og nordisk litteratur efter Anden Verdenskrig forekommer eksempler på videnskabelig uredelighed i form af plagiering, således som dette begreb forstås ifølge fast praksis fra NVU (Nævnet for Videnskabelig Uredelighed, red.).«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Ha!

jens christian jacobsen

Tillykke til Stidsen. Jeg er ikke enig i hendes vulgære, politiserende aggressivitet. Men godt af cancel- koblet nu har fået mundkurv på.

Morten Balling

@jens christian jacobsen

"vulgære"?

Vulgær fra fransk vulgaire fra latin vulgaris 'almindelig', afledt af vulgus 'den store mængde, den brede befolkning, menigmand'

Mener du det? :)

Og ja, tillykke til Stidsen.

Søren Kristensen

Altså, hvis der alligevel ikke er noget at komme efter så kan man da tale om at være blevet trukket gennem sølet til ingen verdens nytte. Omvendt går er sjædent røg af en brand uden der er ild - eller hør, gør der og hvem har egentlig sagt det? - Røg af en brand? Ret beset er det jo først når man begynder at slukke ilden at det for alvor begynder at ryge. Måske skulle man sige det på en anden måde - Der går sjældent røg af en brand før man pisser på den. Bare et forslag, for nu i det mindste at forsøge at være lidt original.

Christian de Thurah

Nå, den gik så ikke. Men noget fik Marianne Stidsens nidkære kolleger da ud af det, idet hun selv valgte at gå. Vi skulle jo nødig få for meget diversitet i Akademia.

Torben Skov, jens christian jacobsen, Steffen Banner, Hans Larsen og Claus Nielsen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Der er og skal være et betydeligt spillerum i en disputats, der forventeligt bringer nye synspunkter og anskuelser til veje, men på baggrund af den faglige kanon.
Stidsen lever sit professionelle liv farligt, når hun erstatter citat og kildehenvisning med gengivelse af synspunkter uden henvisning, hun gengiver mere eller mindre selvstændigt fortolket. Måske kan der gå lige lovlig meget fiktion i litteraturforskningen. Men altså ikke i et omfang, der overskrider god forskningsskik.

jens christian jacobsen

Steffen Giese: Jeg synes du skal politianmelde KU og praksisudvalget for bedrageri. Du ved jo bedre lader det til...