Kultserien Riget
Læsetid: 10 min.

’Riget Exodus’ blev til med lodder og trisser og store mængder marmelade

Med tredje sæson af ’Riget’, der kommer 25 år efter anden sæson, genopliver Lars von Trier et omfattende, folkekært og kultpræget univers. Vi har talt med en skuespiller, en production designer, en fotograf og en special effects supervisor, der var med
Første take af en scene i ’Riget Exodus’ blev altid taget uden at nogen af skuespillerne var blevet instrueret. Først derefter begyndte Lars von Trier at vælge til og fra af det, som skuespillerne var budt ind med.

Første take af en scene i ’Riget Exodus’ blev altid taget uden at nogen af skuespillerne var blevet instrueret. Først derefter begyndte Lars von Trier at vælge til og fra af det, som skuespillerne var budt ind med.

Henrik Ohsten

Kultur
7. oktober 2022

Slutningen, der var 25 år undervejs

De to første sæsoner af ’Riget’ blev sendt på DR i 1994 og 1997 og havde, som Bodil Jørgensens karakter bemærker i begyndelsen af ’Riget Exodus’, ikke nogen rigtig slutning. En tredje sæson med det samme persongalleri var planlagt, men blev umuliggjort af, at flere centrale skuespillere døde.

Solbjørg Højfeldt, skuespiller, spiller søvnforskeren Camilla i ’Riget’: 
»Da jeg blev spurgt, om jeg ville spille Camilla igen, glædede jeg mig og var så glad for, at der kom en treer som afslutning på det hele, og at Lars var fit for fight. Da vi var færdige med sæson to, var Lars allerede gået i gang med sæson tre. Men desværre døde flere af spillerne, så det blev sat i bero. Allerede da talte man om at gå i gang igen med Bodil Jørgensen i stedet for Kirsten Rolffes (der spillede fru Drusse og døde i 2000, red.). Det gik i sig selv igen, fordi der var for meget mandefald. Men serien manglede en slutning, og det synes jeg, den har fået her.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Steffen Gliese

Hvor virkelig interessant. Jeg tror, at folk får skærpet deres kunstneriske oplevelse, når de ved noget om, hvordan værket bliver skabt.